RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
George Gooding

Bestemmer Listhaug hvordan du stemmer?

 

Dette er et innlegg for de som noen gang har vurdert å stemme Venstre.

Det tydeligste og tilsynelatende eneste argumentet den rødgrønne siden har frontet i løpet av valgkampen er at en stemme til Venstre (eller KrF, men det nevnes ikke like mye) er en stemme til Listhaug og Frp. Når de skal forklare hvorfor Frp i regjering er et problem, er det retorikken til Frp's statsråder som trekkes frem -- ikke politikken deres.

Mange der ute i Venstre-land lar denne hersketeknikken avgjøre hvordan de stemmer; å stemme på retorikken til Listhaug går bare ikke, sier de.

Da vil jeg spørre dem tilbake: Er det slik at Sylvi Listhaug får bestemme hvordan du stemmer, og hva slags politikk du ønsker å få tilslutning for?

Retorikken til Listhaug, Sandberg, Amundsen, Anundsen og resten av Frp's klovnebil har vært omtalt så mye at Frp's oppslutning vokser og vokser -- fordi Frp-sympatisører liker det de ser.

Rødgrønne sympatisører "concern-troller" Venstre-velgere ved å spille på det samme. Som om de overhodet ønsker en borgelig regjering! Retorikken til Frp-ere er bare en skinnhellig unnskyldning de bruker.

Tror man at de samme folkene hadde støttet Venstre dersom Frp ikke fantes? Hah!

De samme aktørene har prøvd å innbille folk at kunnskapsminister Røe Isaksen er rasist, at Erna Solberg har noe til overs for nazister. Disse folkene har ingen skam, og de har absolutt ingenting til overs for Venstre-politikk, uansett hva de later som nå.

Har retorikken til Listhaug noe å si, her i den virkelige verden, ikke i den oppkonstruerte verden til pressen som tjener penger på å hisse oss opp over ting?

Jeg utfordrer en hver velger som har tenkt til å la Listhaug bestemme hvordan de stemmer til å svare på følgende spørsmål:

Hva er det Listhaug har fått gjennomført som kun hun og Frp ønsket som gjør det ille nok til å unngå Frp i regjering?

Listhaug og andre Frp-ere bruker den retorikken de gjør fordi de har fått til overraskende lite av de viktige sakene de gikk til valg på. Joda, de fikk gjennom lakrispiper, Segway og annet småtteri, men det var de heller ikke alene om. Venstre og Frp møtes jo i slike liberale saker.

Erna Solberg har satt Listhaug i gullstolen for innvandring og integrering for å roe ned Frp-ere, for å gi dem følelsen av at de ikke har noe de kan klage på når det gjelder disse temaene, at ting går deres vei.

I realiteten er det et bredt flertall på Stortinget, inkludert spesielt Arbeiderpartiet, som har bestemt hvordan dette området avvikles i praksis.

Når det ble bråk tidligere i år rundt Mahad-saken, viste det seg jo at Listhaug praktiserte politikk som har vært gjeldende siden 2006 fra et samlet Storting.

Som Harald Eia sa er Listhaug en beleilig syndebukk for oss alle, og det tror jeg var litt av Solbergs plan. Arbeiderpartiet og Høyre får lov til å henge innvandringsansvaret rundt nakken til Listhaug, i bytte mot at Frp-ere tror de styrer innvandringsskuta.

Så, er det virkelig slik at dersom Listhaug bruker spesielle ord i det offentlige ordskiftet, så avgjør det hvem du stemmer på? Er det alt som skal til for å avgjøre din stemme?

Tenk deg godt om, for det betyr i realiteten at du gir Listhaug makt over livet ditt, over hvordan neste regjering kan se ut, og i verste fall gi Frp mer innflytelse enn de har i dag.

For tro meg, pleier du å stemme Venstre og ikke gjør det i år, kommer du til å angre.

Enten får du Arbeiderparti- og Senterpartipolitikk som ikke er grønn, som ikke er fremoverlent, som ikke er liberal; eller så får du en ny borgerlig regjering med et svekket Venstre, med mindre innflytelse enn i dagens regjeringssamarbeid.

Listhaugs valg av ord er faktisk ikke viktigere enn å sørge for at ingen av disse skjer.

Til slutt er det "just words", den reelle politikken bør være i fokus.

Folk som er grunnleggende uenig med deg politisk vil derfor at fokus skal være på Listhaugs valg av ord.

Ikke la deg lure; stem med hodet, stem i tråd med politisk overbevisning.

Godt valg.