RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
George Gooding

Politisk ukorrekte (fornuftige) grunner til å bruke sugerør

Amerikanere er barnslige idioter som insisterer på å bruke sugerør, mener Aftenpostens USA-korrespondent. Fordi hun har erstattet hjernen med miljøbevissthet.

En "godkjent" måte for amerikanere å drikke på, uten sugerør. 
En "godkjent" måte for amerikanere å drikke på, uten sugerør.  Foto: Seámus Wray

Det er åpenbart agurksesong for Aftenpostens USA-korrespondent, når hun lirer av seg følgende om amerikanere og sugerør:

Trenger mennesker som er mer enn fire år gamle å drikke av sugerør?
Ja, mener amerikanerne. I dette landet bruker de nemlig 500 millioner sugerør hver eneste dag. Dette til tross for at det ikke finnes noen indikasjoner på at folk i USA har større problemer med å lære seg å drikke av kopp eller glass enn andre. Her, som i andre land, mestrer de aller fleste denne motoriske utfordringen innen de er to-tre år gamle.

Bare barn trenger å drikke av sugerør; teite amerikanere!

Den politisk korrekte miljøbevisstheten til korrespondent Christina Pletten har sugd den logiske delen av hjernen rett ut av skallen på henne. Slik blir det gjerne med politisk korrekt hysteri.

Sugerør i plast bidrar nemlig til forsøpling, så derfor må vi bare kaste hele konseptet ut av vinduet!

Heldigvis finnes det en enkel løsning: vi kan la være å bruke dem. Istedet kan vi drikke fra kanten av en kopp eller et glass, slik vi lærte som barn. For noen kan det kanskje kreve litt gjenoppfriskning: Kanskje har man glemt om man skal drikke fra øvre eller nedre kant av glasset, med det resultat at man heller væske nedover brystet.

Hei din barnslige idiot, dropp sugerøret, drikk fra glasset som en hver oppegående person!

Man kunne kanskje foreslått å bytte fra plast til papir, som Pletten så vidt streifer innom i artikkelen sin – men nei – hele konseptet sugerør for andre enn barn er nå latterlig.

Hva skal vi med sugerør liksom!?! Hvilken idiot oppfant dette tullet!?

Who let the straws out?

Vel, hvis man gjør noe så dristig som å sjekke på Wikipedia eller andre oppslagsverk (du vet, hvis man er en ekte journalist), så ramler man innom noen forklaringer på hvorfor denne oppfinnelsen ble oppfunnet – for over 3000 år siden.

Sugerøret ble angivelig først brukt til å unngå å drikke i seg bunnslammet fra fermenteringsprosessen av øl.

Et spesielt sugerør, en bombilla, har et filter på den ene enden, som viser seg nyttig når man drikker ting som har grums i seg som man ikke ønsker å konsumere, f.eks. te.

Mange restauranter serverer drikke med moste isbiter i for å holde det kaldt. Et sugerør gjør det litt enklere å drikke uten å slurpe i seg masse isbiter.

Tannleger er tilhengere av sugerør, fordi det hjelper å motvirke en rekke problemer assosiert med å drikke væsker som angriper tennene, bl.a. misfarging, syreangrep og karies. Dette kan man lese om hos… Aftenposten.

Handicappede som ikke kan løfte et glass synes også at sugerør er kjekt. Fordi de ikke kan løfte et glass, Pletten. Men de er vel også idiotbarn?

Slurp i deg alt

USA-korrespondenten nevner den store kilden til sugerørbruk i USA: serveringsbransjen. Kan vår nedlatende USA-korrespondent komme på noen grunner til å bruke sugerør i en slik scenario? Ikke det, nei.

For den verdensvante Pletten, så har det vel aldri skjedd at hun har vært på en restaurant med dårlig hygiene. Hun spiser nok bare på Michelin-stjerne restauranter, så da trenger hun ikke tenke på sånt. Men hva med amerikanerne som ikke har en norsk journalistlønn?

Om de barnslige idiotamerikanerne som insisterer på sugerør havner på en restaurant der en medarbeider glemte å vaske hendene da de var på do, og deretter tok hendene sine rundt et glass med deilig Coca Cola som skulle serveres… 

Kunne man funnet på en løsning slik at de unngikk å sette munnen sin opp mot bakterier fra kjønnsorganet til servitøren som nå ligger langs glasskanten som Pletten insisterer at de må lære seg å drikke fra?

Hmmmm… Sumerne har funnet en løsning, for 3000 år siden.

Det er et fuckings sugerør.

Bildet i saken er et maleri av Seamus Wray.