57 svar om innvandring

 

Nesten ingen innvandringsmotstandere ville svare på mine 10 spørsmål om innvandring.

Etter en serie sinte innlegg på alle blogger om innvandring, ønsket jeg svar fra de som sier de vil ha 100 % slutt på innvandring.

Svarene er interessante, selv om de aller, aller fleste vred seg unna å besvare de konkrete spørsmålene.

Selvsagt er det unntak, men de fleste mente omtrent følgende:

EØS-avtalen skal forbli - og dermed aksepterer man rundt 70.000 innvandrere i året.

De 500.000 innvandrerne og rundt 100.000 etterkommerne som er lovlig i Norge, skal få bli.

Svarene tyder på at det er ikke-vestlige innvandrer man ikke ønsker, spesielt ikke muslimer. Folk som begår kriminelle handlinger skal kastes ut, og man sender gjerne ut folk til land med dødsstraff.

De som svarer på når Norge var ideelt, svarer gjerne rundt 1950 - eller epoken fra 1945-1970.

I tillegg til de relativt fåtallige konkrete svarene, er kommentarfeltet fullt av aggressjon. Spørsmålene (man ikke svarer på) er naive, latterlige, flåsete, uoriginale og lite egnet til å gi tankeføde, for å ta noen av ordene som brukes.

Interessant nok mener også ganske mange at bare det stille spørsmålene må oppfattes som ren rødgrønn propaganda (selv om ikke den opprinnelige bloggen hadde et eneste synspunkt på norsk innvandringspolitikk).

Personlig synes jeg det er interessant at de som er sterkest i ordbruken mot innvandring, i praksis ikke ønsker helt stengte grenser, og at knapt noen av dem har en gjennomførbar politikk å slå i bordet med.

Inntil det skjer, er sannsynlig at Norge fortsetter som i dag, med innvandringsstopp på papiret, men med unntak - i første rekke fra EØS-området, familiegjenforeninger og noen flyktninger og asylsøkere.

Og slik vil det bli selv om Norge skulle få en regjering utgått fra Høyre og Fremskrittspartiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.