*Nettavisen* Nyheter.

Årets Osloborger hater homofili

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Aftenposten dekker selv kritikken mot avisen etter at de kåret Mohsan Raja til årets Osloborger. (Faksimile: Aftenposten).


Aftenposten kårer Mohsan Raja til Årets Osloborger bare noen måneder etter at samme mann åpent tok avstand fra homofili og sammenlignet det med drap og narkotikasalg.

Ytringer på sosiale medier kan hefte ved deg i andre sammenhenger enn du tror. Det har Mohsan Raja fått erfare etter at en Facebook-oppdatering fra i sommer nå trekkes frem.

- Ha forhold med samme kjønn er ikke tillat i islam. FERDIG SNAKKA!, skriver Raja, og legger til: - Det som er forbudt er forbudt. Bryter man regler og lover så er det straffbart. Veldig enkelt å forstå egentlig. Og det er straffbart å være homse eller lesbe, ifølge islam.

Klikk på bildet for å forstørre.

 Under et halvt år senere hevder Raja at han ordla seg litt feil.

Les også: Årets Osloborger Mohsan Raja beklager uttalelser om homofili

Norsk lov forbyr diskriminering og trakassering av homofile. "Med trakassering menes handlinger, unnlateler eller ytringer som virker eller har til formål å virke krenkende, skremmende, fiendtlige, nedverdigende eller ydmykende", heter det i loven.

Samtidig er det en illusjon å tro at alle i Norge er liberale i sitt syn på homofile og homofili. Både i kristne menigheter og blant innvandrere er det stor skepsis.

En undersøkelse Statistisk sentralbyrå gjennomførte i 2013 viser at nesten halvparten av alle innvandrere fra Afrika ikke er enig i at homofile/lesbiske bør ha frihet til å leve som de vil.

Klikk på bildet for å forstørre.

 


(Kilde: SSB - Innvandrere og Stortingsvalget 2013).

Aftenpostens årets Osloborger står fast på at han mener det er forbudt å praktisere homofili ifølge islam, og han mener det gjelder jødedommen og kristendommen også.

- Jeg respekterer alle mennesker, men ikke deres handlinger, sier han i et oppklarende intervju med Aftenposten.

Lokalpolitiker Mahmoud Farahmand (Høyre) skriver rett ut: - Jeg trodde Norge var verdens beste land til jeg så Mohsan Raja bli kåret til årets Osloborger.

Les bloggen: Hat er ikke tillat i islam, FERDIG SNAKKA

Aftenpostens redaktør Espen Egil Hansen, selv homofil, viser til at Årets Osloborger er lesernes pris, og at begrunnelsen i nominasjonen er at Raja har stått natt etter natt på Tøyen og hjulpet flyktninger.

- Han fikk deretter flest stemmer og derfor er han nå kåret til årets Osloborger, sier Espen Egil Hansen til Aftenposten.

Les saken: Kraftige reaksjoner mot Årets Osloborger

I debattfeltet hos Aftenposten på Facebook får avisen gjennomgå, og medredaktør Ivar Staurseth i Minerva sier rett ut om Mohsan Raja: "Ikke mitt års osloborger".

Det er ingen tvil om at Mohsan Raja har gjort en stor frivillig innsats for asylsøkerne. Men det er også mye som tyder på at Aftenpostens lesere ikke var klar over hvilke andre holdninger Raja bærer på.

Det er bare å gratulere.

Hva mener du? Kan man gjøre seg fortjent til slike priser selv om man er imot homofili?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.