Etter at en radiostasjon i Cleveland fjernet den gamle klassikeren fra sine spillelister, har debatten rast i amerikanske medier.

- Jeg må være ærlig, men jeg forstod ikke at teksten var så ille før jeg leste den, sa radioverten Glenn Anderson, som fjernet sangen.

- Jeg forstår at det var andre tider da sangen ble skrevet i 1944. Men verdenen vi lever i nå, er ekstra sensitiv, og folk blir lett krenket. Men i en verden hvor #metoo endelig har gitt kvinner den stemmen de fortjener, har sangen ingen plass.

Andre stasjoner fjernet sangen, men tok den inn igjen da publikum protesterte. Og på Billboards digitale lister er tre versjoner av den gamle klassikeren på full fart oppover - og salget av hver av dem er henholdsvis doblet og tredoblet.

Dean Martins versjon er nå på andreplass, bak Mariah Careys «All I Want For Christmas Is You».

Se listen: Holiday Digital Song Sales

De fleste har til nå oppfattet sangen som romantisk, og en fortelling om en mann som forsøker å overtale kjæresten til å bli natten over ved å peke på at det er kaldt ute. Sangen ble skrevet i en periode med gryende kvinnefrigjøring, og kvinnens nøling ble tolket i lys av det. På den ene siden hadde hun lyst å bli, på den andre siden tilsa sosiale normer at hun gikk.

For andre høres sangen ut som et forspill til såkalt date rape. Han insisterer, hun protesterer, og på et punkt lurer hun på hva som er i drinken.

Paret som skrev sangen opptrådte med den sammen utallige ganger, og i mange andre versjoner munner sangen ut i at kvinnen og mannen synger sammen om hva folk vil si, og at det uansett er bedre enn å få lungebetennelse og dø.

- Jeg har alltid ment at sangen var ekkel, men har ikke kunnet formulere det før nå, sier den 24-årige artisten Lydia Liza til New York Times.

Her er teksten og tolkning: Baby, It's Cold Outside

Vi kan le av et land hvor en 73 år gammel sang skaper furore, mens ekstreme rap-tekster passerer. Men vi har hatt lignende debatter her hjemme også.

Kan eksempelvis Pippi ha en negerkonge som far, eller må teksten omskrives?

Og hva med Vesle Hoa? Er det «innenfor» å synge om hottentotten, eller bør vi lage en politisk korrekt versjon?

Les mer: Politisk korrekt versjon av Vesle Hoa

Personlig synes jeg det er en tvilsom tolkning å dra «Baby It's Cold Outside» inn i #metoo-debatten og et fenomen som date rape.

Men det verste er tendensen til å skulle retusjere holdninger fra andre tider. Det minner om tidligere kommunistiske regimer der personer som falt i unåde ble retusjert bort fra historiske bilder.

I den norske nasjonalsangen synger vi om menn som kjemper, og mødre som gråter. Vi klarer fint å tolke teksten inn i sin historiske samtid, og vi forstår at Astrid Lindgren selvsagt ikke var rasist, og at når pappaen til Pippi var negerkonge, så er det en fortelling (selv om den er for sterk for svenskene).

Sangen er for øvrig med på Nettavisens kåring av de 100 beste julesangene (NA+)

Les mer: «Negerkonge» fjernes fra nye Pippi-bøker

Heldigvis er det noen som er tøffe nok til å stå imot den kvelende politiske korrektheten og tendensen til å ville revidere historien.

- Jeg synes det er idiotisk at de fjernet ordet negerkonge, sier bestselgerforfatter Anne B. Ragde, som mener at reaksjonen minner om hysteri.

Foreløpig er det ingen norske radiostasjoner (meg bekjent) som har fjernet «Baby It's Cold Outside» fra sine spillelister.

Takk og lov for at hysteriet ikke har tatt helt overhånd.

Hva mener du? Er «Baby It's Cold Outside» innenfor eller utenfor?