RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Gunnar Stavrum

Barcelonas Messias

 

Christiano Ronaldo betegnes som impotent av spanske sportsaviser, mens Messi hylles som en fotballgud. Foto: Scanpix.

Etter en 93 minutters fotballorgasme er det bare å gni seg i øynene: Verden har aldri sett et bedre klubblag enn gårsdagens Barcelona!

Jeg har vært ringside på El Classico på Camp Nou en gang før, og det var da Luis Figo returnerte til Katalonia for første gang etter overgangen til Real Madrid. Dengang endte kampen 0-0, og Figo opplevde å få et grisetryne kastet etter seg inn på banen etter å ha blitt kalt en «horesønn» i to fulle omganger.

For alle oss andre var det en magisk kveld, med fotball vi knapt har sett maken til på klubbnivå.

Det var likevel en bedre opplevelse enn gårsdagens ydmykelse for Christiano Ronaldo, Mourinho og resten av Real Madrid. Kun 31 prosent ballbesittelse sier sitt. Real Madrid ble rundspilt etter alle kunstens regler, fikk knapt låne ballen, og når de fikk den, mistet de den etter få trekk.

 

Faksimile: Sport.es

I dag er det triumfering i alle avisene i Barcelona. Nettavisen Sport.es kaller kjøpelaget Real Madrid for en skandale, og skriver at det uomtvistelig er slik at FC Barelona er lysår foran - i all nøkternhet. La Vanguardia nøyer seg med å konkludere med at Barcelona ydmyket Real Madrid.

Madrid-baserte Marca.com syter litt over at dommeren overså «en klar straffe» til Christiano Ronaldo, og  innrømmre at Real Madrid ble overkjørt av Barcelona, som avsluttet kvelden med en knytteneve fra Jeffren.

For alle oss andre var det en magisk kveld, med fotball vi knapt har sett maken til på klubbnivå. Pepe Gardiolas mannskap gjorde som de ville mot et av verdens beste lag, ledet av verdens kanskje beste fotballtrener. Barcelona kunne holde på ballen i 20-30 trekk, og de ballsikre teknikerne beholdt roen selv når Real Madrid presset høyt og aggressivt.

Så, ut fra intet, kunne det smelle med en utsøkt lissepasning fra Messi til Villa, og Real Madrids stjernegalleri var utspilt. Og når Real Madrid en sjelden gang fikk ballen, var det kollektiv panikk. Ofte løst med en langpasning og balltap. I beste fall ga det litt tid før Barcelona var over dem igjen.

 

Dette Barcelona-laget er en maskin. Faksimile: Marca.com

Barcelona var best i absolutt alt. Angriperne er livsfarlig offensivt, men også som en bisverm som førsteforsvarere. Midtbanespillerne Xavi og Iniesta ville beholdt roen med ballen om de så ble knivtruet i en telefonkiosk. Forsvaret hadde en rolig dag hjemover, men en spiller som Poyol er aldri langt unna når det er drama, håndgemeng og dueller. Kort sagt: Barcelona var best en for for en, og som lag totalt overlegent.

Derfor er det litt trist hvis fokus i dag går på Mourinho og Real Madrid. De er bare to poeng bak ligalederen og er fortsatt et av verdens aller beste lag. Bare ikke i går. Bare ikke på Camp Nou. Og bare ikke mot verdens beste katalonere.