Gå til sidens hovedinnhold

Det var en gang to homo konger


Det spørs om pressen vil la likestillingsminister Solveig Horne leve lykkelig i alle sine dager som statsråd. Foto: Regjeringen.no.Likestillingsmininster Solveig Horne liker ikke homoeventyr i barnehagen. Men skal staten påvirke barna til å bli liberale?

Det er ikke lett å stå i motvinden når du pirker i det som er politisk korrekt.

Nå er riktignok Solveig Horne utdannet slakter, men hun var knapt forberedt på at en Twitter-melding fra 2010 skulle utløse en mediestorm.

De siste døgnene har Frp-politikeren fått kjørt seg på sosiale medier. Noen har sammenlignet henne med Putins og Russlands homofobi, andre spør om hun er homohater, mens andre har laget fikse ordspill på gamle eventyr med homovri.

Mer interessant er den underliggende debatten: Er det den offentlige barnehagens jobb å påvirke barna til å ha mer liberale holdninger enn de får av sine foreldrene?

Få har tatt seg bryet med å se på utgangspunktet for Solveig Hornes Twitter-spørsmål.

Ironisk nok er det stiftelsen som i sin tid felte SV-statsråd Audun Lysbakken som står bak homoeventyrene som Solveig Horne reagerte på.

Les også saken: Her startet homoeventyret

Stiftelsen Reform - ressurssenter for menn laget i 2010 et veiledningshefte for barnehagen, støttet med 150.000 kroner fra Lysbakkens departement - det samme departementet som Solveig Horne nå har overtatt.

Hensikten med brosjyren var å bruke barnehagen til å påvirke barna til å få en såkalt «kjønnsnøytral samlivsideologi».

Det er her eventyrene kommer inn. Reform foreslår at de barnehageansatte bruker eventyr for å lære barnehagebarna at homofilt samliv er like bra som hetereofilt, og at jenter er like tøffe som gutter.

Her er noen eksempler:

  • Prinsen som forelsker seg i en annen prins, og gifter seg og blir konge og konge.
  • Tøffe prinsesser som redder en prins fra en stor fare.
  • Konger som ikke vil styre riket sitt, men heller være sammen med barna.

(Det siste er litt morsomt, sett i lys av Audun Lysbakkens egen pappaperm som statsråd).

Uansett hva man mener selv, så er prinser som gifter seg med prinser og konger som abdiserer for å være hjemmepappa uvanlig og radikalt.

Reforms hefte ønsker åpenbart å påvirke barna i en liberal og/eller moderne retning.

Det er helt greit, men da må man akseptere at verdikonservative som Solveig Horne spør om det er statens oppgave å oppdra barna til nye holdninger.

Å være liberal betyr også at man må være tolerant overfor andre som har et annet syn.

Heldigvis har nordmenn flest et rimelig nøytralt forhold til homofile, og vi blir stadig mer positive over tid.

- De mest negative holdningene fant vi blant menn, spesielt blant menn med positive holdninger til tradisjonelle kjønnsroller, religiøst troende menn, og menn i aldersgruppen 61-80 år, heter det i forskningsrapporten Holdninger til lesbiske kvinner, homofile menn, bifile kvinner og menn og transpersoner.

Du kan lese rapporten her: Holdninger til homofile

Samtidig er det store grupper som er homofobe, særlig blant menn.

- For eksempel rapporterte i underkant av halvparten av alle menn at de synes sex mellom to menn er feil (...) i overkant av en fjerdedel av mennene rapporterte at de synes homofile menn er frastøtende og grøsser når de tenker på dem, heter det i rapporten.

Denne undersøkelsen betyr at en nokså stor gruppe av foreldre er negative til homofili, spesielt i familier med tradisjonelle kjønnsroller.

Eventyr om konger som blir partnere med andre konger, og som ikke vil styre riket sitt for å være hjemme med barna, er en nokså treffsikker provokasjon mot nettopp disse.

Dette er et verdispørsmål, og latterliggjøring er en hersketeknikk.

Nå har vi fått en blå regjering som vil endre RLE-faget til KRLE (med minst 50 prosent undervisning i kristendom), og vi har fått en barne-, famillie- og likestillingsminister som ikke vil bruke barnehagen til å påvirke barna i liberal retning.

Her blir det en tøff verdikamp mellom Høyre og Venstre på den ene siden, og Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet på den andre.

Men det er relativt langt fra Solveig Horne, som sitter i en regjering med åpne homofile statsråder og statssekretærer - og til Putins Russland og mange land der homofili er straffbart.

Snipp, snapp, snute.Blått betyr lovlig likekjønnet samliv - mens orange/rødt er land hvor homofilt samliv er straffbart. Kilde: Wikipedia.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem