*Nettavisen* Nyheter.

En partieiers fall

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Tidligere Frp- leder Carl I. Hagen trodde han fortsatt eier en bit av partiet. Nå er det hans tur til å bli dolket.

Det er et bittert oppgjør i Fremskrittspartiet etter at Carl I. Hagen ble vraket som partiets kandidat til å sitte i Nobelkomiteen. Et stort flertall av stortingsgruppen ville heller ha 70-årige Inger Marie Ytterhorn, og Hagen svarte med å trekke seg fra partiers og rydde kontoret.

Les også: - Har primadonnanykker

Slik reagerer en mann som praktisk talt har eid partiet siden 1973, og som selv har stått for brutale utrenskninger - mest kjent landsmøtet på Bolkesjø (senere kalt Dolkesjø).

Både valgkampen, de umusikalske utspillene etter 22. juli og nå kampen om Nobelkomitevervet tegner bilde av en person som har mistet sin politiske teft. Vrakingen må tolkes som et takk og farvel fra partiets maktkjerne. Det gjenstår å se hvordan dette vil farge Hagens innsats for partiet i Bystyret i Oslo.

Hagen sier at han føler seg ydmyket og uønsket.

«Jeg har sjelden vært så satt ut i en forsamling av det jeg har regnet som kolleger, venner, forbundsfeller og politiske allierte som også til alt overmål også til en viss grad satt der takket være blant annet være min innsats siden 1973», står det i et brev han sendte etter hendelsen.

Hagen føler seg uønsket:.

«Prosessen som beskrevet over og voteringen viste for meg klart at jeg ikke er ønsket og at man ikke unnet meg innfrielsen av mitt sterke ønske om en plass i Nobelkomiteen», skriver han.

Det er selvsagt stortingsgruppens klare rett å velge den de mener er best egnet til å sitte i Nobelkomiteen. Men denne saken handler om mer enn det. Stortingsgruppen har klart signalisert at den ikke godtar å bli diktert av Hagen - og den gamle ringreven har tatt tegningen.

Fortiden har lært oss at man aldri skal undervurdere Carl I. Hagen. Men denne gangen virker han utslått og uten touch med hva som rører seg i partiledelsen.

Siv Jensen er neppe bare lei seg for å slippe unna haukeblikket i nakken. Det er en tid for alt, og nå kan tiden være ute for Fremskrittspartiets mest sentrale politiker de siste tiårene.

Annonsebilag