Gå til sidens hovedinnhold

Er DnB logotomerte?

DnBs kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen viser hva man får for 17 millioner kroner nå til dags. Foto: DnB

DnB betaler 17 millioner kroner for en ny logo. Takken er slakt fra hele design-Norge.

Når du har en milliard i overskudd i måneden, så er det kanskje ikke så nøye.

Man får jo ikke allverden for 17 millioner kroner nå til dags.

Likevel er det litt tidlig 80-tall over den nye logoen til landets største bank, og N'en i midten har vi sett før - blant annet hos meglerkonkurrenten Nordnet.

- Fordelen er at det er lesbart. Det er også et klart og tydelig arkitektprodukt. Det er ordentlig, men dødskjedelig, sier en av landets fremste designere, Bruno Oldani, til Kampanje.

Nå ville vel de fleste kundene akseptert at storbanken kjørte videre på sin DnB NOR-logo og brukte de anslagsvis 200 millioner kronene omprofileringen skal koste, til lavere lånerenter og gebyrer.

- Hvis de har betalt 17 millioner kroner for dette her, så er det helt hinsides. Hadde jeg vært kunde i DnB, så hadde jeg sagt opp kundeforholdet, sier merkevareekspert Christian Sinding til NA24.

Det morsomme med diskusjonen er at prisen kunden betaler for en ny logo ser ut til å følge omtrent samme linjer som prisen banken tar for corporateoppdrag: Det bare er slik, og det er totalt frikoblet fra arbeidstiden som legges ned.

På Twitter går diskusjonen høyt, og det er lite støtte å finne til DnB og Snøhetta (som laget logoen):

- Undres på hvor tregt de jobber i Snøhetta når de bruker et års tid på å utarbeide en grafisk profil for et firma?

- Den nye DnB-logoen er akkurat hva DnB trenger: godt håndverk, solid formspråk og ikke minst meget kostbar

- Har folk sett den nye DnB-logoen? Ser ut som noe jeg kunne skissa opp. Og det er intet komplement.

Selv en av norsk reklames absolutte tungvektere, Nils Petter Nordskar, klinker til: - Hvorfor er jeg alltid så negativ til nye logoer? Det er svakhet jeg har. Men den nye logoen til banken min ser IKKE bra ut...

Også hos NA24 er det stor humor i debattfeltet - du kan lese kommentarene her.

På nettet finnes mange gode alternativer. Nettstedet 99designs.com er for eksempel en åpen anbudskonkurranse hvor man betaler noen få hundre dollar for å få tusenvis av designere til å konkurrere om oppdraget.

Her kan du se hvilke konkurranser som pågår akkurat nå.

Jeg er sikkert fordomsfull. Men er det sikkert at man får så mye mer ut av å betale 17 millioner kroner til noen arkitekter - fremfor å betale noen tusenlapper for en konkurranse blant tusenvis av designere?

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra