*Nettavisen* Nyheter.

Forundrings-sluttpakke

Janne Kristiansen gikk frivillig, men fikk godt betalt.

?

Normalt utdeles sluttpakker til folk som får sparken. Det spesielle med PST-sjefens gyldne fallskjerm er at det angivelig var henne selv som trakk i snoren.

Den generøse sluttpakken til Janne Kristiansen vil bli tatt opp i Stortinget.

Det er ikke så rart, for det er mange merkverdigheter med avtalen:

  • Kristiansen får en generøs sluttavtale til tross for at hun falt for eget grep, og er under etterforskning for brudd på taushetsplikten som kan ha satt etterretningsagenters liv i fare.
  • Allerede i timene etter de famøse uttalelsene i Stortinget, forsto Janne Kristiansen at hun måtte trekke seg. Og det presiseres fra begge hold at det var PST-sjefen som frivillig sa opp.

VG i dag.

?Likevel fikk hun ikke bare de seks månedenes oppsigelstid uten arbeidsplikt. Hun fikk også med seg tre måneders ferie, noe som er oppsiktsvekkende siden hun kun har vært i jobben siden 2009. PST-sjefen må altså ha jobbet nærmest uten ferie i hele perioden.

Til alt overmål har hun fått tilsagn om en ny juristjobb i Oslo, beholder lønnen på 1,2 millioner kroner og får begynne en eventuell ny jobb med 6 måneders studiepermisjon med full lønn.

I sluttavtalen av 18. januar fikk Janne Kristiansen også signaler om at hun kunne få et studieopphold med Nato College i Roma, men den tonedøve planen er nå lagt på is.

Uansett; hadde Janne Kristiansen fått sparken mot sin vilje, er ikke vilkårene så gale. Også sjefer trenger økonomisk trygghet for sin familieøkonomi, og det er rimelig at arbeidsgiver betaler noe for å kunne fri seg fra forpliktelser.

Men i denne konkrete saken vil både Janne Kristiansen og justisminister Grete Faremo ha oss til å tro at PST-sjefens avgang var Janne Kristiansens beslutning, go hennes alene.

I så fall er den gyldne sluttavtalen påfallende god. Det normale ville vært at PST-sjefen sa opp sin stilling, og forhandlet seg unna arbeidsplikt i oppsigelsestiden.
Kombinasjonen av alvorlige feilgrep, oppsigelse etter eget fritt valg, forlenget periode med lønn uten å måtte jobbe, tilbud om en ny juristjobb og seks månders studiepermisjon med full lønn hvis hun tar imot stillingern er vanskelig å forstå.

Hvis da ikke PST-sjefen fikk god veiledning til sin beslutning om å gå frivillig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.