*Nettavisen* Nyheter.

Hverken handlekraft eller dømmekraft

Med fem politimenn rykker Politiets utlendingsenhet ut for å pågripe og kaste ut en fredelig 25-åring. Deretter skryter man av aksjonen på internett.

Pågripelsen av forfatter og NTNU-student Maria Amelie skulle nok demonstrere handlekraft, men fremstår som en provokasjon som setter konstituert justisminister Grete Faremo i et pinlig lys.

Tanken var nok å demonstrere en ny og hardere asylpolitikk, men slik aksjonen ble gjennomført ser Storberget og hans folk ut som bavianer i en glassbutikk.

Etter aksjonen får Politiets utlendingsenhet seg til å sende ut en melding på Twitter: «Arrestasjonen av Maria Amelie foregikk uten dramatikk. PU tar sikte på snarlig fengsling og uttransportering».

Som kjent ble Maria Amelie kåret av Ny tid til «Årets nordmann» i 2010, og nå er det bare å gratulere Politiets utlendingsenhet som favoritt til «Årets PR-kløne» for 2011.

Det er vanskelig å argumentere for at Maria Amelie skal få særbehandling. Norge har en streng asylpolitikk, og den må håndheves rettferdig. At noen skriver en bok eller blir kjent, bør ikke gi noe særbehandling.

Likevel fremstår saken spesiell. Maria Amelie kom til Norge som 16-åring. Hun har bodd her i ni år, og er vel integert med norsk samboer, har altså utgitt en bok, og studerer ved NTNU. I går holdt hun foredrag på Nansenskolen.

Når vi ser hvor lemfeldig norske myndigheter behandler de tusenvis av kriminelle som er i Norge uten lovlig opphold, virker det påfallende at man velger å gå til storaksjonetter et offentlig foredrag for å gjøre noe som en politibetjent hadde klart å gjøre hjemme hos Amelie.

Kort sagt virker det som om man bevisst har gjort aksjonen dramatisk, og oppnådd det stikk motsatte av å virke som harde, men rettferdige.

Dette var ikke handlekraft.

Det var mangel på dømmekraft.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.