Kaster ut 9-åring

Hun er født i Norge, er ni år gammel, og snakker norsk. I dag blir hun tvangsutsendt. Foto Asbjørn Torgersen, Telemarkavisa.

I går banket Politiet på hjemme hos Verona (9) på Rjukan. I dag tvangsutsendes hun fra Norge.

Justisminister Grete Faremo og statssekretær Pål Lønseth står for en knallhard linje i asylpolitikken.

De vil ikke høre snakk om enkeltskjebner, men det er for lettvint: Politikk må tåle å bli målt på hvordan den virker på enkeltpersoner.

Justisdepartementet straffer små barn for å dekke over sin egen sendrektighet.

Som familien til 9-årige Verona Delic: - De har bodd her i 11 år og datteren Verona på ni er født og oppvokst her - hun er norsk. Dette er inhumant, sier Finn-Arild Bystrøm, leder av Tinn Arbeiderparti.

Om kort tid settes familien på flyet til Bosnia, mot deres vilje.

Dette er ikke handlekraft og en rettferdig asylpolitikk. Det som skjer er at Justisdepartementet straffer små barn for å dekke over sin egen sendrektighet.

Asylsøkeren Damir Delic og hans familie har bodd i Tinn kommune siden 2003.

I går ble de hentet hjemme av Politiets utlendingsenhet og fraktet til transittopphold på Trandum.

I dag skal de tvangsutsendes.

- Jeg er skuffa over at vi i Norge fører en asylpolitikk overfor barn som jeg ikke kan kalle annet enn inhuman. Dette er en familie som har vært i Norge i 11 år. Verona er ni år gammel, hun er norsk. Hun er født her, har gått på skole her, hun er en nordmann. Hvorfor kaster vi ut våre egne barn, sier Bystrøm til Telemarkavisa.

Han understreker at det er en tverrpolitisk enighet i Tinn i denne saken.

Nettavisen 22. mars 2012
Det er noe alvorlig galt med norsk asylpolitikk når den håndheves strengt med å kaste ut en niåring som har bodd her hele sitt liv - samtidig som Hossein Ahmed Mahamuud i Svelgen krever familiegjenforening med sine 22 barn, og ønsker at de siste 11 skal hentes til Norge.

Les også: Vil hente 11 barn og en av sine koner til Norge

Jeg tror mange er enig med Frps Per Sandberg, som mener at familiegjenforening bør skje der hovedtyngden av familien bor.

Les også: - Reis hjem til barna dine

Gallup-undersøkelser viser det samme:

  • Nordmenn flest støtter kampen for de 450 asylbarna som har bodd i Norge i en årrekke.
  • Samtidig vil de ha en streng innvandringspolitikk

Lovverket sier det samme: Vi har innvandringsstans, men åpner for at barn skal behandles spesielt - og at sterk tilknytning til riket skal vektlegges.

Justisminister Grete Faremo har ansvaret for utkastelsen. Foto: Justisdepartementet.
Det uforståelige er en asylpolitikk som lekker overalt, men hvor man er brutal mot 450 barn som har bodd her i minst tre år.

De 450 barna som har bodd her i mer enn tre år har egne rettigheter selv om foreldrene har sabotert en utsendelse, og til tross for ufattelig sendrektighet fra Utlendingsdirektoratet.

Les også: Få ut fingeren, UDI!

Det er urimelig at en 9-åring som for alle praktiske fomål er norsk og som aldri har vært lenger unna enn Rjukan nå skal tvangsutsendes til Bosnia.

Det er en god test for politikere å teste om de virkelig kan stå for politikken i møtet med enkeltpersoner.

Det kan være noe å tenke på for justisminister Grete Faremo når hun tar helg, samtidig som en 9-åring tvangssendes ut av Norge til et land, en kultur og et språk som er fremmed.

Står du virkelig for dette, Grete Faremo?

SISTE: Familien sitter allerede på flyet til Bosnia

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.