RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Gunnar Stavrum

Moa, Moa, Moa

 

Moa kan ha spilt sin siste kamp for Vålerenga på Ullevaal etter å ha scoret tre og vært involvert i seks scoringer. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix

Norge har fått en ny superspiss i verdensklasse. Han heter Mohammed Abdelaoue, mer kjent som Moa.

La det være sagt med en gang; denne bloggen skrives ikke av en objektiv redaktør. Den skrives av en Vålerenga-fan, som har sett fotballglimt av høy klasse.

Alle respekt til Steffen Iversen, men den norske toppscoreren heter Moa, og dessverre tyder mye på at han kan ha spilt sin siste kamp på Ullevaal.

Vålerenga er ikke økonomisk avhengig av å selge Moa, men med en tribune full av fotballagenter er det dessverre en illusjon å tro at klubben kan beholde spissjuvelen. Spesielt det siste målet er i verdensklasse.

På sitt beste kan Moa spille på hvilket som helst lag i verden. Det hadde vært morsomt om han gikk til en internasjonal storklubb og ikke til en B-klubb i Nederland eller Tyskland.

Etter 8-1 er det bare å si - for en fotballkamp! Det verste - og utrolige - er at den faktisk kunne endt helt annerledes. Start tok fortjent ledelsen og var farlig frempå mot et uvnalig usikkert VIF-forsvar i første omgang. Men så snudde kampen, og resten er historie. Til tider ble Starts forsvar og keeper rundspilt av trioen Moa, Bengt Sæternes og Harmeet Singh.

På sitt beste kan Moa spille på hvilket som helst lag i verden.

Det morsomme med årets Tippeliga er at den kan bli spennende helt inn. RBKs seier 4-3 hjemme mot Haugesund skriker ikke soliditet, og det gjør forsåvidt ikke VIFs tap borte mot Aalesund i forrige runde heller. Gitt at VIF slår Rosenborg i innbyrdes oppgjør, vil det være arbeidsuhell i enkeltkamper som avgjør gullkampen. Jeg tror man gjør klokt i ikke å dele ut gull og sølv på lenge ennå.

Både RBK og VIF spiller offensiv fotball, dog med litt forskjellig fotballstrategi. Rosenborg spiller raskt i lengedretning, mens VIF skaper ubalanse hos motstanderne gjennom ballbesittelse, kombinasjoner og landets raskeste venstreving.

For ikke å snakke om goalgetteren helt der fremme.

For dette var Moas kveld. Vi som var på Ullevaal kan prise oss lykkelig over å ha sett en sympatisk og utrolig dyktig fotballspiller ta farvel med Klanen på det mest spektakulære vis.

På denne magiske kvelden var Moa involvert i seks mål. I morgen får han en tier på fotballbørsene. Minst.