Hensynet til offeret og eget omdømme gjør at mange bedrifter og organisasjoner velger å suspendere en medarbeider som er tiltalt for voldtekt fra en offentlig rolle.

Når Molde velger ikke å gjøre det, så stiller klubben seg åpen for kritikk.

Der er jeg enig med Brann-supporter og redaktør Gjert Moldestad, som skrev følgende i Dagbladet: - Når Molde velger å kjøre «business as usual» med en spiller som er tatt ut voldtektstiltale mot, lurer jeg på om de har fått med seg #metoo-kampanjen i det hele tatt.

Les kommentaren: Molde må revurdere tilliten

Forrige helg brukte Molde fotballklubb tribunesensur og forlangte at Lillestrøm-fansen fjernet et banner med teksten «MOT Voldtekt».

Molde truet med at politiet ville komme opp på tribunen for å fjerne banneret, og da ga Kanarifansen etter for presset. - Det er problematisk at en klubb skal gå inn og sensurere supporternes ytringer, skrev tidligere Kanarifansen-talsmann Vidar Evje etter den episoden.

Lilllestrøms banner er klart innenfor lovens rammer for ytringsfrihet, men Molde svarte altså med sensur.

En uke senere spiller Molde borte mot Vålerenga. Der ble klubben møtt med enda hardere ytringer, og det må klubben finne seg i. Ingen kom på tanken om å sende politiet opp på tribunen for å hindre ytringene.

Etter min oppfatning er de fleste bannerne til Vålerenga-fansen innenfor ytringsfriheten som må gjelde på en fotballarena. Dels går de på sensuren Molde utviste da Lillestrøm-supporterne ble tvunget til å fjerne sitt banner på Molde stadion, og dels går de på Moldes håndtering, #moldetoo.

Banneret som navngir spilleren er over streken (sladdet på bildet her). Prinsippet om at enhver er uskyldig inntil vedkommende er dømt, er viktig. Men det er en stor forskjell på det prinsippet og Moldes valg om å gi spilleren fortsatt tillit.

For kvinnen som anmeldte saken er det åpenbart en belastning å se at Molde-spilleren fortsetter som et forbilde, så der har Molde gjort en avveining av hensynet til det mulige voldtektsofferet og spilleren.

Det må de tåle kritikk for.

Status er at politiet har etterforsket saken, og at det er tatt ut tiltale etter straffelovens paragraf 291 b - et lovbrudd som har en minstestraff på tre års fengsel, dersom vedkommende blir dømt. Fotballklubben har inntil videre valgt at spilleren fortsatt skal få spille kamper.

- Spilleren vil møte på jobb og dermed også være aktuell for laget fremover, sier Molde-direktør Øystein Nerland i en kommentar.

Molde-spilleren var ikke med mot Vålerenga, men VIF-supporterne brukte sin ytringsfrihet til å si hva de mener om saken. VIF-direktør Erik Espeseth reagerer på noe av det som skjedde - spesielt at spilleren ble navngitt.

- I mitt hode så er det over kanten når supporterne drar fram et banner som tydelig gjengir et navn, sier Espeseth til Nettavisen.

Forhåndsdømming er ikke bra, men Vålerengas supportere er i sin fulle rett til å si fra om hva de mener om Moldes håndtering av saken. Slik saken nå er håndtert, er det grunn til å anta at presset mot klubben vil fortsette.

Hva mener du? Skal fotballklubbene sensurere tilskuernes bannere, eller er det innenfor å kritisere Molde for håndteringen av denne saken?