RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Gunnar Stavrum
Sist oppdatert:

Offentlig ansatte kan ikke kreve evig vern

Også statlige arbeidsplasser må omstilles. Det er 700.000 ansatte å ta av.

NØDVENDIG: Medietilsynets direktør Mari Velstand får protester fra fagforeningene, men også tilsynet må omstilles til en ny virkelighet.
NØDVENDIG: Medietilsynets direktør Mari Velstand får protester fra fagforeningene, men også tilsynet må omstilles til en ny virkelighet. Foto: Nettavisen (Google StreetView)

Mens mediebransjen har nedbemannet over tusen arbeidsplasser, har det vært stille og rolig på kontorene til det statlige Medietilsynet i Fredrikstad.

Nå skal også tilsynet omstilles, og da kommer protestene: - Noen sitter og gråter på kontoret, andre er forbannet, men de fleste er livredde, skriver en ansatt i en epost til Klassekampen.

STORT OPPSLAG: Klassekampen bruker to sider på en nedbemanning på 13 årsverk.

Avisen bruker to sider på en nedbemanning på 13 årsverk. Det er illustrerende for forskjellen på ansatte i privat sektor og de statsansatte. Hadde det vært snakk om en privat bedrift, ville ingen løftet et øyenbryn.

Nå skal det sies at nedbemanning er tøft for alle organisasjoner, og at det kan være utfordrende å miste jobben og måtte lete etter en ny.

Men heldigvis er erfaringen at de aller fleste lykkes i finne nye arbeidsoppgaver. 

Offentlig ansatte kan ikke drømme om evig vern og livsvarige arbeidsplasser.

Poenger er at heller ikke statlige arbeidstakere har noe livsvarig vern mot omstilling og nedbemanning - spesielt ikke i bransjen Medietilsynet er satt til å kontrollere. 

Som den nye direktøren sier det: - Vi lever i en medievirkelighet som er i kontinuerlig endring, og dermed vil både struktur, organisering, kompetansebehov og så videre også måtte være i løpende utvikling. Som så mange andre må nok Medietilsynet være forberedt på hyppigere endringer fremover enn det vi har opplevd hittil, skriver Mari Velsand til Klassekampen.

Det skal også legges til at Kulturdepartementet gir full ryggdekning for behovet for omstilling.

Nok om Medietilsynet, saken dreier seg ikke om mer enn 13 årsverk. 

Men det interessante er hvilke reaksjoner som kommer i staten på en liten dose av den medisinen mange private arbeidsplasser har gjennomgått de siste årene.

STERK VEKST: Etter årtusenskiftet har antallet ansatte i staten økt sterkt.

I 2003 var det 127.000 årsverk i staten, mens tallet var økt til 171.000 i 2016. Legg på 525.000 ansatte i kommunene og fylkeskommunene, så er vi på god vei mot 700.000 ansatte

Disse virksomhetene kjøper varer og tjenester for rundt 500 milliarder kroner i året, viser tall fra Direktoratet for forvaltning og ikt (Difi).

Selv om Norge internasjonalt sett har en effektiv offentlig sektor, så er det ingen tvil om at det er vesentlig større potensial for nedbemanning og omstilling. 

Med eldrebølgen som nå kommer, og knappere offentlige budsjetter, vil det komme omstillinger og nedbemanninger på mange tusen arbeidsplasser i offentlig forvaltning.

Offentlig ansatte kan ikke drømme om evig vern og livsvarige arbeidsplasser.

Men det fordrer at Stortinget lærer seg å si nei til nye bevilgninger, og setter makt bak kravene til omstilling og rasjonalisering - slik som den som nå pågår hos Medietilsynet i Fredrikstad.  I fremtiden nå ledere i offentlig forvaltning kunne omstille, rasjonalisere og nedbemanne - nøyaktig som i privat sektor.

De fleste av oss reagerer negativt på endring og utrygghet. Å miste jobben oppleves som en krise, og det er lett å glemme at Norge har lav arbeidsledighet. Heldigvis finner de fleste ledige jobber i andre bedrifter og virksomheter.

Den virkelig store usikkerheten ligger i å arbeide i bedrifter eller virksomheter som «sover i timen», og ikke omstiller seg i takt med omgivelsene. Det eneste sikre er at vekkerklokken ringer før eller siden, og da blir det ubehagelig.

Hva mener du? Er det greit at Medietilsynet omstiller og nedbemanner 13 årsverk, eller mener du at offentlig ansatte må ha et spesielt stillingsvern?