RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Gunnar Stavrum

Pampene mot minstelønn

Når fagforeningsledere som Jan Davidsen er mest opptatt av å verne seg og sine, bør det lyde noen varselklokker. Minstelønn for alle er en god idé, selv om den kan gå ut over fagforeningspampene.
 

Fagforbundets leder Jan Davidsen vil ikke ha minstelønn fordi det da blir en grunn mindre til å melde seg inn i en fagforening. Foto: Trond Isaksen

Venstresiden har alltid rost seg selv av å ha vært historisk fremdriver av sosiale rettigheter for alle.

Derfor er det så viktig å slå ned på en tendens som nå har kommet hvor man kun kjemper for seg og sitt.

To ferske eksempler:

  • LO vil ikke at folk som ikke er organisert skal få informasjon og drøftelser ved permitteringer.
  • Ledende personer som Fagforbundets leder vil ikke innføre minstelønn for alle.

Logikken er at hvis alle får disse rettighetene, så vil de slutte å organisere seg.

Logikken er ganske kynisk fordi den setter fagforeningenes ve og vel foran den enkeltes naturlige rettigheter.

Jeg tror dessuten at linjen er farlig på lengre sikt: Hvis LO kun blir en skattegunstig fordelsklubb for medlemmene, så mister organisasjonen legitimitet, oppslutning og gjennomslagskraft.

Fagforbundets leder, Jan Davidsen, er ingen hvem som helst. Han er riktignok brannmann, men har vært fulltidsansatt fagforeningsleder i nesten hele sitt voksne liv. Fagforbundet har over 300.000 medlemmer.

Smak på følgende uttalelse av Davidsen om minstelønn: – Det er en veldig dårlig idé. Det vil være et angrep på det organiserte arbeidslivet fordi veldig mange lavtlønnede da vil se at de får lønnen sin fastsatt av Stortinget. Hva skal man da være organisert for?

Davidsen er altså mer opptatt av fagforeningene (og dermed fagforeningslederne) enn av rettighetene til de med dårligst lønn.

Det er ganske avslørende.

I EU har 20 av 27 land en nasjonal minstelønn. Fordelen med en slik ordning er at man setter et lønnsgulv det er ulovlig for arbeidsgivere å bevege seg under. Det naturlige vil være at Stortinget bestemmer minstelønnen.

Jeg ser mange fordeler med en minstelønn. Den viktigste er at velgerne får bestemme hva som er sosial dumping, og hvor listen må legges for minstelønn.

Avsløringene av lovbrudd ikke bare i Adecco, men i hele helse-Norge handler delvis om en arbeidsmiljølov som bør moderniseres.

Men det har også vært tilfeller av elendige lønninger - ikke bare i helsesektoren, men også blant bygningsarbeidere og i hotellbransjen. Til nå har det vært bekjempet av fagforeningsledere, forhandlinger og kompliserte krav om allmenngjøring av tariffavtaler og tarifflønn.

Det enkleste er ofte det beste: Skjær gjennom og innfør minstelønn for alle!