*Nettavisen* Nyheter.

Profetens provokatører

Arslan Maroof Hussain - eller Ubaydullah Hussein, som han vil kalles - håper at gisseltakerne i Algerie blir belønnet med Paradis. Foto: Kyrre Lien, NTB scanpix.

Mens Norge sørger over at fem uskyldige Statoil-ansatte er savnet i Algerie, ber mannen bak Profetens Ummah om at Allah utsletter fiender av islam.

For få år siden var Arslan Maroof Hussain en vanlig fotballdommer i Oslo fotballkrets.

I dag nærer han et glødende hat mot landet hvor han vokste opp, og en tilsvarende dyrkelse av Allah SWT - eller Allah den høyeste.

Mener Ubaydullah Hussein og Profetens Ummah at alle andre enn dem selv er fiender av islam?

Arslan Maroof - eller Ubaydullah, som han nå vil kalles - etterforskes for voldelige trusler mot to journalister, utenriksminister Espen Barth Eide og Det Mosaiske Trossamfunn.

Gruppen han startet, Profetens Ummah, var sist i vinden med en pressekonferanse hvor de leste opp monologer, men nektet å svare på enkle spørsmål.

Religiøst regner de seg som salafister - det vil si at de «forkaster alt som er innovert og nyoppfunnet i religionen».

Profetens Ummah fornekter alt som er innovativt og nyoppfunnet i religionen, men nøler ikke med å ta i bruk innovative og nyoppfunnede sosiale medier. Faksimile: Facebook.

Mot dette bakteppet kaster Ubaydullah Hussein seg inn i debatten om gisselaksjonen i Algerie - en brutal aksjon som har kostet 38 uskyldige oljearbeidere livet, og hvor ytterligere fem personer er savnet.

På Facebook støtter Hussein terroristene:

«Måtte Allah SWT (Allah den høyeste) belønne våre brødre med det største og beste Paradis og drive fiender av Islam ut av våres land og utslette dem. Amen.».

Religiøst tilhører Profetens Ummah et lite ekstremt mindretall av muslimer.

Det er verdt å minne om at Algerie er et muslimsk demokrati - og på ingen måte et land som tilhører provokatørene i Profetens Ummah.

Derfor er det vanskelig å forstå hvordan Statoil og Statoil-ansatte, som arbeider fredelig med gassutvinning med det algeriske statsoljeselskapet, kan regnes som «fiender av islam».

Mener Ubaydullah Hussein og Profetens Ummah at alle andre enn dem selv er fiender av islam?

Også kristendommen har sine ekstremister, men det deprimerende med grupper som Profetens Ummah er at den drar fredelige muslimer i Norge inn i en uverdig og ufølsom ordkrig.

Gruppen som stod bak angrepet i In Amenas mener at det var en suksess at de klarte å drepe 38 uskyldige gassarbeidere.

Muslimer flest fordømmer gisselaksjonen i Algerie, og støtter kampen mot ytterliggående islamister og separatister i Nord-Mali.

Ifølge myndighetene i Algerie kom gisseltakerne i In Amenas fra åtte ulike land, og terroraksjoner ble ledet av en mann fra Canada.

Det er altså snakk om folk som er reisende i terror, og som kjemper for en leder som er mest kjent som pengeutpresser, kidnapper og sigarettsmugler.

Statsminister Jens Stoltenberg kaller terroranslaget som «det mest alvorlige angrepet på norske interesser i utlandet».

Og utenriksminister Espen Barth Eide slår fast: - Vi må hindre at ekstreme islamistiske krefter biter seg fast i Nord-Mali.

Storbritannias statsminister David Cameron ønsker seg «en global respons», og USAs avtroppende utenriksmininster Leon Panetta sier at man «ikke kan akseptere at Al-Qaida får et fristed noe sted i verden».

Med 622 medlemmer i Facebook-gruppen er ikke Profetens Ummah noen folkebevegelse, men snarere en liten gruppe provokatører som ytrer seg på en måte som sårer og rammer uskyldige norske familier som frykter å ha mistet en av sine kjære. De gjør samtidig livet vanskeligere for moderate og fredelige muslimer som gjør sin plikt og dyrker sin gudstro.

PSTs informasjonssjef Martin Berntsen sier til NRK at man har merket seg Ubaydullah Husseins provokasjon, og at man vil vurdere om den er straffbar.

Les også: Politiet vil vurdere Profetens Ummas terrorstøtte

Straffbare eller ei, den store gåten er hvordan mennesker som kaller seg muslimer, og som hevder at de arbeider for den gode saken, kan få seg til å støtte en blodig terroraksjon mot uskyldige arbeidere.

Ifølge politiet er Ubaydullah Hussein i utlandet.

Det skal han være glad for.

Hans siste provokasjon er egnet til å fremkalle hellig vrede, ikke bare blant etniske kristne nordmenn, men også blant norske muslimer flest.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag