Regjering på tomgang

Statsminister Jens Stoltenberg er regjeringens beste kort, men i vår har han gått på tomgang. Foto: Stian Lyberg Solum, Scanpix.

Etter en begredelig vårsesjon bør statsminister Jens Stoltenberg finne ut hvorfor han vil styre landet.

Det er en regjering på tomgang som tar sommerferie etter en vår hvor de har levert pinlig få saker til Stortinget.

Med rent flertall gjør regjeringen hva den vil. Det som mangler er politisk vilje til å gjøre forandringer og reformer.

Dessverre er det idétørke i opposisjonen også. Fremskrittspartiet er på desperat jakt etter en ny sak som kan skape engasjement, mens Høyre-leder Erna Solberg har steget på gallupen under mottoet "nå gjelder det ikke å støte noen".

Men la oss begynne på toppen, med statsminister Jens Stoltenberg.

Nettavisen gir ham en 3'er med følgende begrunnelse:

Fremstår som fraværende i viktige debatter, går politisk på tomgang. Ser ut til å ha mistet illusjonene om å gjøre større endringer i norsk politikk, og styrer landet nærmest som et forretningsministerium. Hans siste periode?

Det er dumt for regjeringen, for etter min oppfatning er Jens Stoltenbergs dens sterkeste kort. Ingen slår Stoltberg i økonomiske debatter, og det er synd at han har lagt død prosjektet fra første periode om å modernisere staten. Regjeringen er uten handlekraft i klimatiltak, mangler grep for å sikre bedre integrasjon av innvandrere og få flere ut av trygd og inn i arbeidslivet.

Fremskrittspartiet synes den rødgrønne regjeringen er så tafatt at de forsøker å rappe slagordet "Vi bygger fremtidens Norge".

Velgerne ser en jernbane og et veinett som forfaller, til tross for at utgiftene i statsbudsjettet er på 1.000 milliarder kroner i året. Derfor må de rødgrønne finne seg i - med rette - at Frp forsøker å stjele det historiske slagordet "Vi bygger framtidens Norge".

Alt dette handler om mangel på visjoner. Å være usynlig er sikkert behagelig og kanskje taktisk smart for Stoltenberg personlig, men det etterlater inntrykk av en regjering og en statsminister på tomgang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag