Siv Jensen og Snåsamannen

 


Fremskrittspartiets partileder Siv Jensen tror ikke global oppvarming er menneskeskapt. (Foto: Finansdepartementet).Noen tror på Snåsamannen, andre tror ikke på menneskeskapte klimaforandringer. Men hva tror finansminister Siv Jensen?.

Klima er en tapersak for Fremskrittspartiet.

Derfor er det vanskelig å forstå hvorfor Siv Jensen i et intervju med Aftenposten vil ha omkamp.

Les saken: Siv Jensen tviler på om klimaendringene er menneskeskapte

Omkampen er totalt unødvendig siden Frp er det eneste partiet med aktive klimaskeptikere.

Omkampen er også unødvendig fordi Frp har sluttet seg til klimaforliket og konkrete handlinger.

Og aller viktigst er omkampen unødvendig fordi menneskeskapte utslipp uten tvil bidrar til global oppvarming.

Siv Jensens søster, Nina Jensen i miljøorganisasjonen WWF, sier det bra: - Det viktigste er hva man gjør, og så lenge regjeringen har forpliktet seg til en ambisiøs klimapolitikk, ønsker jeg å forholde meg til det. Men det er både synd og uansvarlig å så tvil om klimaendringer er menneskapte, sier hun til Aftenposten.

Denne helgen er det landsmøte i Fremskrittspartiet, og Siv Jensen oppnår en viss medieoppmerksomhet med å stå frem som klimaskeptiker. Men hun oppnår også å avspore landsmøtet.

Klimapolitikk har aldri vært viktig for Fremskrittspartiet. Men saken er svært viktig for regjeringens støttepartier Venstre og Kristelig folkeparti. Derfor er det ubegripelig at en erfaren politiker som Siv Jensen sier noe så dumt akkurat nå.

Den vonde asylbarnsaken er akkurat tilbakelagt, og regjeringen har markert seg med flere konkrete utspill de siste ukene. Meningsmålingene er til og med på vei opp, og velgerne applauderer borgerlig enighet.

Så velger Siv Jensen å stikke en finger i øyet på Venstre-leder Trine Skei Grande og Kristelig Folkeparti-leder Knut Arild Hareide.

Det er så uforståelig at man nesten får lyst til å ringe Snåsamannen.

#Snåsamannen #SivJensen #Fremskrittspartiet #Frp #Oppvarming #Klimautslipp #Stavrum #Nettpåsak

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag