RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Gunnar Stavrum

Sommerskole for alle

 

Jeg vil gratulere foreldrene til alle de 11.000 barna som valgte å gå på sommerskole i Oslo i år..

Den er en eventyrlig suksess for skolebyråd Torgeir Ødegaard i Oslo. De seneste årene har elevene strømmet til for å gå ekstra uker på skole om sommeren.

Matteknappen med svømming er det mest ettertraktede faget. Undervisningen gjøres av lærerskoleelever som får etterlengtet praksis. Barna har det gøy og lærer, og foreldrene slipper litt lettere unna å måtte skape en ni ukes sikssakk mellom egen ferie, besøk hos besteforeldre og ulike betalte sommeraktiviteter.

Og det beste av alt - sommerskolen er gratis for elevene!

Nå ønsker ustoppelige Ødegaard å gjøre sommerundervisning obligatorisk for barn som ligger dårlig an i matte og lesing. Det er en forståelig tanke, men den strider med sommerskolens grunnidé - nemlig at sommerskolen er frivillig for barna.

Utfordringen er å gjøre tilbudet så fristende at også skoleslappe elever får lyst til å ta en uke eller to ekstra. Kombinasjonen mellom læring, lek og aktivitet virker som en uslåelig resept. Jeg har stor sans for Ødegaard vilje til nytenking, men her bør han vri kreativiteten til å skape et attraktivt og frivillig tilbud.

Sommerskolen er et påfyll også for de flinkeste barna. De som legger ned en ekstra innsats, får en belønning. Og det er et mye bedre alternativ enn å la barna gå gatelangs.

Men la det være frivillig.