*Nettavisen* Nyheter.

Ståle, ære og lojalitet

Ståle Solbakken vil heller trene Köln enn å lede laget med det norske flagget på brystet. Det er et klart signal.

Norsk fotball får et mageplask hvis treneren vi har ventet på i flere år stikker til en middels tysk klubb.

Ledelsen i Norges Fotballforbund står igjen som klovner om Ståle Solbakken likevel ikke overtar landslaget etter EM i 2012.

Flere medier hevder hardnakket at Solbakken har signert kontrakt med Köln.

I så fall velger han en klubb som ligger på 13. plass i Bundesliga foran æren ved å lede laget med det norske flagget på brystet. Det sier sitt.

Men hva med holdninger, lojalitet og ære? Og den enkle leveregelen om at en mann er en mann, og et ord er et ord?

De første kommentatorene er allerede ute med støtte til Solbakkens valg.

Les Tor-Kristian Karlsens blogg: Norge kan vente

I likhet med flere andre mener Karlsen at Köln er en spennende klubb, og at det er en fotballmessig utfordring for Solbakken å gå dit.

Noen vil også innbille oss at det er bra for norsk fotball at Ståle Solbakken skaffer seg internasjonal erfaring.

Mulig det. Men hva med holdninger, lojalitet og ære? Og den enkle leveregelen om at en mann er en mann, og et ord er et ord?

Den eneste logiske forklaringen på det som nå foregår er at Köln har gitt Ståle Solbakken et tilbud, og at de sammen forhandler med Norges Fotballforbund for å kjøpe ham ut av kontrakten som landslagssjef.

Formelt har de sitt på det tørre, spesielt hvis Norges Fotballforbund gir etter. Men samtidig: En motvillig Ståle Solbakken setter fotballforbundet i en tvangssituasjon. Og da blir det «an offer they can't refuse», for å bruke et sitat fra en beslektet sjanger.

Hvis nå Solbakken går til Köln, så kan vi konstatere at det meste har gått galt i rekrutteringen av ny landslagssjef. Fotballforbunet ble sterkt advart mot å inngå en fremtidig avtale, fordi ingen vet hva som skjer i en toårsperiode. Utviklingen har gitt kritikerne rett: Solbakken har hatt sin fulle hyre med å dukke unna stadige spekulasjoner som har knyttet han til den ene klubben etter den andre.

Hadde vi ikke hatt erfarne og sindige Drillo, kunne usikkerheten vært ødeleggende for landslaget. Spesielt i sportslig motvind.

Det er en mager trøst at lykken har vært bedre enn forstanden.

Men erfaringene fra Rosenborg viser at det ikke er en varig løsning å ty til gamletreneren hver gang man kommer i trøbbel.

Med Ståle Solbakken på vei til byen som er mest kjent for katedralen og parfymen, er det bare for Nils Johan Semb & co å brette opp ermene og lete etter en annen trener for fremtiden.

Det er bare å ønske bedre lykke denne gang!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag