RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Gunnar Stavrum

Stygg hets mot Frp-Keshvari

 

 

Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari har måttet svelge unna mye personlig kritikk på sosiale medier de siste dagene. (Montasje: Nettavisen).

 

De siste dagene har Frp-politiker Mazyar Keshvari fått en flom av sjikane på sosiale medier

Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann «forbrytelse» er at han lanserte forslag til å endre en asyl- og innvandringspolitikk alle kan se ikke fungerer.

Det deprimerende er at debatten ikke handler om forslagene, men utelukkende tar mannen.

«Regjeringens brune maskot», «husneger», «grisete» og «usympatisk mann» er betegnelser folk lirer av seg på det sosiale nettstedet Twitter.

Det finnes tydeligvis troll i alle leire.

Les saken her: Dette er hva Keshvari får høre etter asylstopputsagn

Kjernen i den personlige kritikken mot Mazyar Keshvari går på hans etniske bakgrunn.

Frp-politikeren kom til Norge fem år gammel som asylsøker fra Iran, og da har han altså ikke lov til å tenke nytt på asylfeltet. 

Et representantivt eksempel er Bjarne Kristoffersen, som leder Bjerke SV.

De som kritiserer Keshvari hardest, har ikke forstått hva han foreslår.

Keshvari er nemlig ikke imot at Norge skal ta imot flyktninger som ham selv, men han ønsker at det skal skje i FN-regi og at vi skal prioritere såkalte kvoteflyktninger eller overgangsflyktninger.

Hvis det blir flertall på Stortinget for å åpne for 5.000 syriske flyktninger i år og 5.000 til neste år, så er alle disse FN-flyktninger - altså akkurat den gruppen Mazyar Keshvari vil prioritere.

Dette tror jeg mange av kritikerne forstår, men de later som de ikke forstår det. Og da fremstår sjikanen på Twitter som både rasistisk og manipulerende. Keshvari vil nemlig ikke at flyktninger skal nektes beskyttelse - han har kun et forslag til hvordan køen skal ordnes. Og den debatten er legitim å ta uten å henfalle til billig retorikk.

En mann skal ha ros for å holde hodet kaldt, og det er kommunikasjonsrådgiver Anders S. Danielsen i Miljøpartiet De Grønne.Han er uenig med Frp-talsmannen - men på grunn av synspunktet, ikke den politiske motstandernes bakgrunn.

«Blant grunnene til hvorfor jeg er uenig med Keshvari er "fordi han er innvandrer" ikke en gang på lista. Idioti».

Personlig er jeg delvis enig og delvis uenig med Mazyar Keshvari.

  • Jeg er enig med ham i at Norge bør åpne grensene for flere flyktninger som FN har vurdert og prioritert - som flyktningene fra Syria.
  • Jeg er også enig med ham i at det ville vært en fordel om tilfeldige asylsøker som illegalt har kommet til Norges grense, blir vurdert og prioritert av FN.

Jeg er derimot helt uenig i å avvikle asylsinstituttet. Norge må holde fast på forpliktelsen til å gi forfulgte mennesker asyl, uansett hvordan de har kommet til Norges grense.

Men det må gå an å diskutere sak uten å henfalle til billig sjikane og hersketeknikker bare fordi forslagsstilleren er flyktning fra Iran.

Hvis han hadde vært kvoteflyktning fra Iran, kunne han da fått tenke fritt?

#Keshvari #Flyktning #Asyl #Frp #Fremskrittspartiet #Asylinstituttet #Stavrum #Nettpåsak