I går gjorde Trond Giske come back i den store offentligheten gjennom å delta i NRKs Debatten.

- Hva vil du si om at du står her i dag, spurte programleder Fredrik Solvang.

- Takk for invitasjonen, svarte Trond Giske.

Og dermed var debatten i gang på sosiale medier. «Helt ubegripelig at Arbeiderpartiet lar seg representere av Trond Giske i kveldens Debatten. Hvorfor stopper du ikke dette, Jonas Gahr Støre, spurte statsviter og frittstående kommentator, Svein Tore Marthinsen.

Det er verdt å huske at Trond Giske hverken er anmeldt, etterforsket, tiltalt eller dømt for noe straffbart.

Selv synes jeg ikke det er spesielt ubegripelig at Arbeiderpartiet lar en av sine politikere i Familie- og kulturkomiteen diskutere situasjonen i Den norske Kirke - spesielt ikke når vedkommende var statsråden som fikk igjennom skillet mellom kirken og staten.

Trond Giske mistet et lederverv etter anklager om seksuell trakassering, men han er ikke spedalsk.

Som Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre sa det allerede i slutten av januar: - Han trengs i stortingsgruppa, han trengs i det politiske arbeidet.

Les mer: Ap ønsker Trond Giske velkommen tilbake

Det er verdt å huske at Trond Giske hverken er anmeldt, etterforsket, tiltalt eller dømt for noe straffbart. Det er Arbeiderpartiet som har vurdert hans handlinger, og som kom til at de ikke var forenlige med å være nestleder i partiet.

Les mer: Her er Giske-varslene

Prosessen skjedde uten reell åpenhet, men det er partiets suverene rett å vurdere hvem som er egnet til å ha lederverv. Men partiet har ingen rett til å nekte folk ytringsfrihet - eller forsøke å begrense hvem NRK inviterer til offentlige debatter.

For å si det enkelt: Man besvarer ikke trakassering med trakassering. Trond Giske skal ikke mobbes til taushet.

Men viser ikke dette manglende respekt for ofrene?, vil kanskje noen spørre.

Mitt svar er nei.

Det er ikke Trond Giskes politiske ytringer partiet tok et oppgjør med, men hans oppførsel. Og det er helt legitimt å diskutere hvor lang tid det kan gå før Trond Giske kan være aktuell for nye lederverv. Før det skjer må partiet være sikker på at han har endret adferd som leder.

Med Trond Giske som førstekandidat i Sør-Trøndelag fikk Arbeiderpartiet nær 60.000 stemmer ved valget i 2017. Det gir Trond Giske en rett og plikt til å sitte på Stortinget til 2021, og Arbeiderpartiet har valgt å bruke ham blant annet på kirkespørsmål.

Da skulle det bare mangle at han ikke deltar i den offentlige debatten også.

Hva mener du? Bør Trond Giske pålegges munnkurv i en periode i respekt for ofrene i trakasseringssaken?