RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Gunnar Stavrum
Sist oppdatert:

Varig vern av overtallige fylkesbyråkrater

Seks fylker forsvinner, men ikke en eneste fylkesbyråkrat blir nedbemannet.
STORE KOSTNADER: Kommunalminister Monica Mæland kan bare se på at fylkene gir de ansatte varig vern mot oppsigelser i fem år etter sammenslåingene.
STORE KOSTNADER: Kommunalminister Monica Mæland kan bare se på at fylkene gir de ansatte varig vern mot oppsigelser i fem år etter sammenslåingene. Foto: Kommunaldepartementet

Nettavisen har gjennomgått samarbeidsavtalene for de 11 fylkene som er enige om å bli fem fylker fra 2020.

Avtalene varierer, men de har en ting til felles: Ingen ansatte skal sies opp som følge av sammenslåingene.

Intensjonsavtalen mellom Vestfold og Telemark er ganske typisk: «Ingen som er ansatt i de to fylkeskommunene på sammenslåingstidspunktet skal kunne sies opp som følge av sammenslåingen», heter det i intensjonsavtalen.

Dette er altså to organisasjoner som har dobbelt opp med alle lederstillinger. Totalt arbeider det 45.000 ansatte i de norske fylkeskommunene. Hvor mange milliarder kroner man kunne i spart i året på nedbemanning og rasjonalisering, vet ingen.

En ting er at overtallige byråkrater ikke blir nedbemannet ved selve fusjonen - de får også et vern på mange år.

I Vestfold og Telemark får de tre års vern, mens Hordaland og Sogn og Fjordane høyner til fem års vern mot nedbemanning og oppsigelser.

Troms og Finnmark skal ikke være dårligere: Ingen som er ansatt i Troms og Finnmark fylkeskommuner på tidspunktet hvor fylkestingsvedtak foreligger, eller som blir ansatt i perioden etter dette og frem til tidspunktet for sammenslåingen, skal kunne sies opp eller pålegges annet arbeidssted, som følge av sammenslåingen. Dette gjelder frem til 31. desember 2024, heter det i deres avtale.

I storfylket som oppstår etter Akershus, Buskerud og Østfold flesker mantil med en femårig garanti mot nedbemanning.

VARIG VERN AV OVERTALLIGE: I storfylket som oppstår fra Østfold, Buskerud og Akershus får de ansatte en garanti som varer i fem år.

Heller ikke i Aust-Agder og Vest-Agder skal det være oppsigelser som følge av sammenslåingen.

For å oppsummere: 11 fylker blir til fem, og det betyr at seks lag med ledere fra toppen og nedover blir dubletter. Hadde dette skjedd i privat sektor, ville eierne benyttet muligheten til å spare penger ved slike sammenslåinger. Folk har ikke rett til å fortsette i jobben hvis de er overtallige og nedbemanningen skjer på lovlig vis.

Konsekvensen av at fylkene holder seg med flere ledere enn de egentlig trenger er dårligere tjenestetilbud for publikum, eller høyere skatter. Det finnes ingen gratis lunsj, heller ikke i offentlig sektor.

Hva mener du? Er det greit at de ansatte får fem års vern mot oppsigelser, eller burde man spart penger ved fylkessammenslåingene?