*Nettavisen* Nyheter.

Velkommen tilbake, Maria Amelie!

Lysbakken lot nåde gå for rett for Kari Ann Volden. Foto: Privat

Lørdag kom Madina Salamova tilbake til Norge som arbeidsinnvandrer. Dagen før åpnet statsråd Audun Lysbakken hjertet for de to surrogatvillingene i India.

Den rødgrønne regjeringen fortjener honnør for til slutt å ha landet på den opplagte og riktige løsningen for disse to betente sakene.

Madina Salamova (også kjent som Maria Amelie) er tilbake i Norge - denne gang på lovlig vis.

De kommer selvsagt til å gi innvandringsmotstanderne vann på mølla, men hvis skadevirkningen er at Norge blir nedrent av flinke folk med doktorgrad og jobb, så er jeg villig til å leve med det.

Norge bør definitivt ikke stenge grensene og bli et slags nordisk Nord-Korea.

For mennesker som er i samme situasjon som Madina Salamova er lærdommen grei: Du får amnesti for lovbrudd dersom du reiser ut, og søker opphold på lovlig vis. I praksis betyr det at mennesker som har utdannelse og jobb får innreise.

Hvis det kan føre til at mennesker som i dag lever og arbeider illegalt i Norge, får en lovlig tilværelse, så er min oppfatning at det er bra.

Mens Madina Salamova/Maria Amelie har ført til en regelendring, så er ikke det tilfelle for Kari Ann Volden og de to tvillingene hun har hatt hånd om det siste halvannet året.

Der har integreringsminister Audun Lysbakken latt nåde gå for rett, og latt hensynet til barna veie tyngst. Det har tatt sin tid, men alternativet har vært vanskelig å se.

Les også bloggen: Skal hun dumpe barna?

Volden løy om sin biologiske tilknytning til barna. I virkeligheten viste et seg at barna var født av en indisk surrogatmor, uten noen fysisk tilknytning til Volden. Det er derfor lett å se bakgrunnen til den prinsippielle motstanden mot å la Volden komme hjem til Norge med barna.

Men samtidig var ikke dette et valg de to tvillingene har gjort. De kjenner bare en omsorgsperson, og etter halvannet år ville det vært hjerterått å tvinge igjennom at Kari Ann Volden skulle forlatt dem på et indisk barnehjem.

Les også: Skammelig og umoralsk

Nå er begge sakene løst på den humanistiske beste måten.

Det har tatt sin tid, men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.