*Nettavisen* Nyheter.

ADVARSEL: Styr unna Fisketorget i Bergen!

Fisketorget i Bergen er forvandlet til et jalla-marked.

Torgsjefen i Bergen - Bent Unneland - har de siste dagene prøvd å overbevise folk om at Fisketorget i Bergen står for kvalitet, kvalitet og kvalitet. For noen dager siden innkalte han til pressekonferanse, og det var pinlige greier. Skal man først invitere til pressesamling, må man ha budskap som runger. Torgsjefen serverte tomhet. Som om han egentlig ikke trodde på det han selv sa. Torgsjefen følte kanskje at han måtte innkalle pressen, men noen ganger er det best å holde munn.

Bergenspressen har satt fokus på Fisketorget. I all enkelhet kan det oppsummeres med at Fisketorget i Bergen er dyrt og dårlig, arbeidsmiljøloven brytes, folk jobber lange dager og enkelte får ikke lønnen de har krav på. En kar som inviterte to kolleger på en enkel torglunsj måtte punge ut med 1799 kroner. Samtidig ble det avdekket mangelfull hygiene blant enkelte torghandlere. Se for deg en som har skåret seg i fingeren. Blodet trenger gjennom det som engang var hvit og ren bandasje, og disse fingrene tilbereder maten du snart skal putte i munnen. Den samme blodige bandasjen ekspederer også penger, skitne sedler og kronestykker, før de igjen tilbereder maten til andre... Det var Bergensavisen som nylig avslørte mangelfull hygiene. Mattilsynet har nå Fisketorget i Bergen under strengt oppsyn, og senest 5. juni ble det gjennomført omfattende kontroller. Resultatet av kontrollene foreligger senere, men avsløringene understreker at Fisketorget i Bergen er et sted man bør holde seg unna.

Jeg er ikke bekymret for at bergensere eller andre nordmenn skal handle mat på Fisketorget i Bergen. Bekymringen går mer på uvitende turister som strømmer til Fisketorget etter at cruiseskipene har lagt til kai. Torgsjefen tror kanskje at det bare handler om å lire av seg noen floskler om kvalitet, og at vi - kundene - tror på det. Torgsjefen burde ventet med å invitere til pressekonferanse til han - sammen med Mattilsynet (og øvrige offentlige organer) - kunne friskmeldt Fisketorget på en overbevisende måte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag