Forlag til nye og kreative NISO-krav

Norske fotballspillere bør i neste forhandlingsoppgjør kreve smusstillegg for ubekvem arbeidstid og kjempe for at biffene de spiser kommer fra kyr eller okser som er oppfostret på massasje, temperert rødvin og klassisk musikk.

Det var så herlig, fabelaktig og behagelig å se fagforeningsleder Joachim Walthin fronte kravene fra NISO da streiken ble et faktum. Walthin er en fjong og velstelt fagforeningsleder. Det var befriende godt med en pause fra jamrende, gråstenkte og fantasiløse fagforeningsledere fra Jern og Metall, Transportarbeiderforbundet, Fellesforbundet og andre LO-forbund. NISO er kreativ og underholdende. Walthin er den nye streikegeneralen, NISO den nye vinen.

Playstationrom med egen legoavdeling

Fagforeningen NISO bør i neste oppgjør kreve at garderobene får skillevegger. Det å se andres edlere deler kan virke støtende og det finnes sikkert forskning på at det er belastende for et ungt guttesinn. I skilleveggene skal det være egne skuffer med hårgele, voks og fuktighetskrem. Og det skal være kort vei mellom garderobe og Playstationavdelingen med eget legorom. En Tippeliga-arena skal bare kunne godkjennes om det er etablert eget bibliotek, fortrinnsvis utstyrt med pekebøker eller lydbøker. Og det bør komme forskrifter om boblebad med sertifisert trykk som løser opp stive og såre muskler og for øvrig holder testosteronet i balanse.

Football Class på norske flyvninger

Hadde det ikke vært for at IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn dummet seg ut på et hotel i New York, kunne NISO fremsatt et sjåvinistisk krav om lettkledte pinup-modeller etter en fotballkamp. Et slikt ønske sømmer seg ikke nå, forståelig nok. NISO kan imidlertid foreslå at norske flyselskaper skal lage mer benplass for de gjeve fotballspillerne. Det må være særdeles smertefullt å sitte på fly hvor det er trangt mellom setene. Trange seter gir som kjent hovne legger. Klart det det kan påvirke bortekamper - i hjemmelagets favør. Etter neste tariffoppgjør bør det innføres Football Class på norske flyvninger etter krav fra NISO. Kanskje det også burde fremsettes krav om at det skal legges ut rød løper og hornmusikk idet spillerne ankommer en arena. Det er en måte å vise respekt på, og gi spillerne den rammen de egentlig fortjener.

Rød løper og hornmusikk

NISO kan kreve at tapende lag skal ha psykologhjelp. Det er kanskje ikke nødvendig med psykologer. Fotballspillere har det jo i bena og ikke mellom ørene, sies det. Sensur er ikke noe vinnerbudskap i den norske mediefaunaen. Likevel kan NISO kanskje skape forståelse hos folk flest om neste 1.mai parole blir «Ja til redigering av terningkast». Tenk belastningen det er å få terningkast to i VG eller Dagbladet. NISO gjorde dessuten en knakende god innsats i årets 1. mai tog under parolen "Nei til skru-knotter".

Norske klubber er blitt så loaded med cash

NISO må neste gang få innfridd kravet om oppsigelsesvern. Vern om plassen på fotballlaget blir sikkert hilst velkommen av fans og trenere som vil forsyne seg av det beste mannskapet. Vern er viktig, må vite. Norske klubber er jo så loaded med cash. Kravet om at fotballspillere skal få bestemme sitt eget skomerke, er bare rett og rimelig. Kanskje det blir en vinnersak neste gang. Mest krevende blir det å velge mellom Nike, Puma, Adidas eller Umbro. Særlig utfordrende blir det å velge mellom det komfortable og det økonomiske.

Spillerne er levende åndsverk

Spillerne er levende åndsverk, og alt som kan pakkes inn i begrepet åndsverk beskyttes av norsk lov. Autografer kan f.eks ikke deles med andre uten at det betales kompensasjon. Som en ekte fagforening bør NISO foreslå overtidsbetalt for spillerne. En fotballkamp varer 2x45 minutter, alt annet er overtid. Det finnes ingen protokoll hvor det er nedfelt at utøverne skal spille på overtid selv om en fjerdedommer hever et neonskilt med noen tall på. Ekstraomganger er enda mer alvorlig. Ekstraomganger må forankres i en særavtale.

Har du et forslag til NISO-krav, skriv det gjerne inn i kommentarfeltet under;)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.