RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Haakon B. Schrøder

Giske løfter næringslivet

Enkelte politikere klarer å begeistre. Trond Giske begeistret mange som kulturminister, og med en egen fanside på Facebook ville jeg garantert blitt tilhenger, uansett hvilket departement han styrer.

På kort tid har Giske vist seg som en svært skarp næringsminister. Interessert i finansielle mekanismer og genuint opptatt av løsninger for landets næringsliv. Noen vil kanskje hevde at det er for tidlig å rose innsatsen. Personlig hadde jeg ikke de store forventningene da han byttet statsrådspost og endte opp i næringsdepartement som innebærer krevende arbeid og færre røde løpere. Overgangen i seg selv har vært beundringsverdig. Med autoritet har Giske tatt rollen som næringsminister på en overbevisende måte.

Kraftig fokus på en handelsavtale med Kina, skipsredere som velger Norge som sitt fedreland og selvkritikk omkring den såkalte Røkke-saken bidrar til å heve både trivsel og troverdighetsfaktoren. Giske vil arbeide for et mer næringsvennlig Norge. Ikke bare skal det være lønnsomt og gøy å drive bedrifter, han vil også vi alle skal være stolt over de som lykkes i næringslivet og sammenlignet dette med når norske utøvere presterer innen idrett.

Statsminister Jens Stoltenberg kan umulig hatt næringspolitikk på agendaen da han utnevnte Sylvia Brustad som næringsminister i den første rødgrønne regjeringen. I sin tid som næringslivets politiske leder og veiviser virket Brustad utilpass, uengasjert og uten den nødvendige tyngde og erfaring. Man kan gjerne si at hun gjorde næringslivet en tjeneste ved å fratre, men mest av alt gjorde hun seg selv en stor tjeneste, ikke minst omdømmemessig. Næringspolitikk er sikkert blitt mye kjekkere og mye mer nært for et langt bredere publikum etter at Trond Giske tok over. Det er guts og kraft i prioriteringene, og han kommuniserer næringsliv på en interessant måte.

I tillegg utstråler Giske at han har peiling på næringspolitikk. Til våren er det både lønnsoppgjør og deretter behandlingen av revidert nasjonalbudsjett. Våren blir derfor syretesten på om Giske som næringsminister har like mye gjennomslagskraft som sjarm og vilje. Likevel er det på sin plass å gi ham noen godord på veien . Stå på!