Hevngjerrig hurpe

Grete Knudsen har over natten klart å ødelegge sitt eget politiske ettermæle. Hun fremstår som en hevngjerrig hurpe.

Knudsen har skrevet en bok ingen har etterspurt fra en politiker de fleste allerede hadde glemt, og på freidig vis har hun rappet rollen som historiefortelleren om hva som skjedde i Arbeiderpartiet på 90-tallet. Den rollen behersker hun ikke. Knudsen driver ikke historiefortelling. Hun spytter gamle partifeller i ansiktet. Samtidig prøver hun å skape et inntrykk av at hun ikke er bitter. Det tror ingen på.

Etter å ha fulgt pressekonferansen sitter jeg med følgende spørsmål; hvordan i all verden klarte Grete Knudsen å bli statsråd, gjentatte ganger?


Den tidligere statsråden har åpenbart båret lenge på mørke sider som hun fant nødvendig å offentliggjøre nå i innspurten på en valgkamp.

 Boken "Basketak" kommer til å bli en fiasko for Kagge Forlag, og en katastrofe for Grete Knudsen. Hun prøver å innbille oss at Arbeiderpartiet betyr alt for henne... Det finnes et ordtak som "jeg hører hva du sier, og ser hva du gjør...".Boken rammer ikke Arbeiderpartiet, og vil neppe trekke partiet hverken opp eller ned på meningsmålingene. Den rammer i det lange løp bare Grete Knudsen. Om noen dager går teppet ned, og boken fades ut og over i det store intet. Ingen i Arbeiderpartiet vil savne henne, eller huske henne som den gode og arbeidsomme statsråden. Grete Knudsen vil bare bli husket som den simple partifellen som ingen kunne stole på.

Martin Kolberg er - naturligvis - rystet over innholdet i boken, og kan ikke fatte og begripe at en person som er gitt så mye tillit kan iversette en slik svertekampanje, og ikke minst valg av tidspunkt. Det er lett å forstå Kolberg, og helt ubegripelig å forstå Knudsens vurderinger om de da ikke er tuftet på oppmerksomhet og ønskede salgsmål. Den tidligere ministeren begår dessuten en av de store kardinalfeilene; hun spotter og spytter på mange personer samtidig.

 Etter å ha fulgt pressekonferansen sitter jeg med følgende spørsmål; hvordan i all verden klarte Grete Knudsen å bli statsråd, gjentatte ganger?


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.