*Nettavisen* Nyheter.

Kast Bøkko ut av landslaget

Skøyteløper Håvard Bøkko må ta et betydelig ansvar for at den såkalte Mueller-saken er blitt teater, og fra et Public Relations perspektiv er det hele blitt en sørgmodig føljetong.

At Bøkko er kandidat til å hente hjem en gullmedalje fra Olympiske Leker ser ut til å ha gitt ham innflytelse, og den har han brukt utelukkende til å sette seg selv foran kollektivet. Sjelden har en norsk toppidrettsutøver i Norge furtet som Bøkko og den misnøyen han åpenbart viser med de nye landslagstrenerne (Pedersen/Koss) forsterker den egosentriske Bøkko-profilen.

Når styret i skøyteforbundet sparket Mueller var det for sextrakassering. Dermed kan man også si at beslutningen om avskjed var et verdivalg. Slike trenere har ingen plass i idrettsnorge.

Mueller er tilstede når Bøkko trener og konkurrerer, og tilstedeværelsen har allerede gitt negative utslag. De nye langslagstrenerne har så langt utvist mye diplomati, og strengt tatt er det ikke Mueller som er hovedproblemet. Den store synderen i det pågående skøytespillet er Håvard Bøkko.

Kravet om spesialforpleining i oppkjøringen til OL fremstår som en uformell aksept for at Mueller igjen kan være en del av miljøet. Bøkko kan umulig ha rådgivere eller nære venner som forklarer han sakens kjerne. Det er trist. Kanskje disse personene som kunne vært kritiske korrektiver rett og slett er blindet og fokusert på den gullmedaljen han kan bringe hjem, og styret i skøyteforbundet virker bare lammet.

Skøyteforbundet burde statuere et eksempel på at ingen er større enn laget, og fratatt Bøkko OL-plassen. Kanskje en gullmedalje mindre, men Norge viser samtidig at toppidretten skal gjennomsyres av gode verdier. Bøkko er blitt svulsten i det norske skøytemiljøet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag