Gå til sidens hovedinnhold

Målrettet og anonymisert svertekampanje

Årets store drittpakke kommer fra Tromsø.

Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort omtaler det som tidenes største og best timede skittpakke. Det er lenge siden noen har sendt avgårde noe så illeluktende. Selv savner jeg at mediene fjerner sladden på ansiktet til den nå 25-årige kvinnen og også publiserer navnet hennes.

Selvfølgelig var formålet å påvirke nominasjonsprosessen i Troms Arbeiderparti

Hun har regissert en av årets største mediebegivenheter på et kritisk tidspunkt. Selvfølgelig var formålet å påvirke nominasjonsprosessen i Troms Arbeiderparti. Selv er hun foreslått på fjerdeplass på neste års stortingsliste mens Martin Henriksen skulle ut i kamp om førsteplassen mot nettopp Roger Ingebrigtsen. Og så var det altså Henriksens samboer - Tonje Brenna - som sørget for at saken ble kjent hos partisekretær Raymond Johansen.

Sex-saken har vært som en spennende thriller gjennom hele helgen og bildet har endret seg nesten time for time. Selvfølgelig skulle Ingebrigtsen beklage, men å legge seg så paddeflat og forlate sine posisjoner i all hast støtter jeg ikke. Han burde avventet. Vi nordmenn er rause og har både evne og vilje til å tilgi. Bare de færreste vil bedømme Ingebrigtsens politiske karriere på denne hendelsen.

Arbeiderpartiet med Raymond Johansen i spissen burde også vært kritisk til informasjonen fra Brenna. Hvorfor var det så avgjørende å få ut en åtte år gammel sex-historie akkurat nå? Og hva var motivet for at saken ble sprengaktuell over natten?

Johansen var litt for rask på avtrekkeren, og muligens punch drunk etter avsløringene i Vågå-saken. Fredag gjennomførte partiet en politisk henrettelse av Roger Ingebrigtsen. I beste sendetid.

Kvinnen som ville ha saken ut i offentligheten hadde åpenbart en plan. Hun er en profilert politiker med ulike verv, og hun var over den seksuelle lavalder da den seksuelle relasjonen til Roger Ingebrigtsen oppstod. Ser man saken i lys av tidspunktet for når hun valgte å lufte skittentøyet, bare forsterker dette nødvendigheten av offentliggjøring av henne.

Velgerne bør få se og vurdere henne akkurat som vi vurderer og tar stilling til de øvrige aktørene i saken. Det siste er ikke kritikk av kvinnen, men av mediene som er feige. Spesielt når man står overfor en kvinne som er talefør, aktiv blogger, ressurssterk og med betydelige politiske verv.

For helhetens skyld: Mandag ettermiddag publiserte sjefredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen navnet hennes. En klok og modig avgjørelse. Hvem det er: Kristina Torbergsen, tidligere fylkesvaraordfører.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021