*Nettavisen* Nyheter.

Mr. Dameløs

Den religiøse Farmen-deltakeren Andreas Nørstrud dyrker et gammelmodig kvinnesyn, og 28-åringen kommer sannsynligvis til å bruke resten av livet på å lete etter den rette kvinnen.

På et tidspunkt lurte min kone på om Andreas drev skuespill ved å fremme skrullete ideer fra det gamle testamentet

Andreas er interessert i kvinner, men er forståelig nok fremdeles Mr. Dameløs. TV2 bruker Andreas fordi han har meninger som avviker fra normalen. Han er det nærmeste man kommer en ålreit fundamentalist. 28-åringen er dannet og fremstår tilsynelatende reflektert og tar seg bra ut på TV-skjermen.

På et tidspunkt lurte min kone på om Andreas drev skuespill ved å fremme skrullete ideer fra det gamle testamentet. Kommer det noe humoristisk ut av munnen, er det utilsiktet. Og inntil det blir snakk om kvinner, klarer småbrukeren fra Hjartdal å opptre på grensen til det sjarmerende.

For de som ikke følger Farmen kan jeg enkelt oppsummere Andreas som en kar på evig jakt etter en kvinne som innordner seg i et forhold hvor mannen er herskeren. Han vil være den robuste, tøffe og sjefete. Samtidig er det noe komisk følsomt over ham. Det å ligge på samme rom som kvinnelige deltakere er flaut og uaktuelt. Og når jentene på gården hopper nakne ut i vannet, minner Andreas om en selvpinende og blodig filippinsk katolikk på vei mot sin egen korsfestelse. Øynene ser noe de vil begjære, men våset fra det gamle testamentet fungerer som effektiv og smertefull blokkade for uønskede eksplosjoner...

I sin jakt på den rette kvinnen vil Andreas streve. Den plutselige oppmerksomheten på TV2 gjør kanskje tilgangen til det motsatte kjønn litt lettere, men noen varig relasjon blir det neppe. Hvilken kvinne vil være kjæresten til Andreas? Eller enda verre - hans hustru?

Den kvinnen som frivillig velger et liv sammen med Andreas Nørstrud begår et karakterdrap - på seg selv. Denne kvinnen vil krenke sin egen selvrespekt og utslette sin egen aktelse. Andre kvinner vil både latterligjøre og synes synd på henne. Og vi menn vil la oss overraske over at det finnes slike kvinner i et moderne samfunn. Det handler ikke om likestilling, men hvor corny religiøse oppfatninger kan leves ut.

Egentlig ville jeg avslutte med å anbefale Andreas en hund.

Men selv hunder fortjener bedre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.