Rekdal klar for Brann

Overskriften er min drømmetittel i norske medier.

Kjetil Rekdal var en stor fotballspiller og er en god trener. Brann har vært uten en Sjef på feltet i lang tid. Rune Skarsfjord fikk jobben da Steinar Nilsen ble tuppet ut av klubben i en tid da poengene uteble og Brann slet økonomisk. Klubben hadde rett og slett ikke råd til å velge fra øverste hylle. Allerede den gang var det mange som likevel håpet at Nilsens exit kunne åpne døren for Rekdal. Skarsfjord har sikkert mange kvaliteter og resultatene har gjennomgående vært bedre enn forventet. Men kanibalismen har gode kår i Sportsklubben Brann og spillerne har påført treneren stygge bitemerker. Deler av spillergruppen har ikke tillit Skarsfjord. Det er krevende å fortsette trenergjerningen når mistillit er en del av bakteppet.

Det er resultatet etter at spillerne fikk evaluere treneren. Jeg er selvfølgelig helt imot at spillerne skal vurdere den som tar ut laget. Det er treneren som skal vurdere spillerne, akkurat som læreren evaluerer elevene. Og paradoksalt nok er det en tilsvarende evaluering som har sendt Rekdal på dør i Aalesund.

I en toppklubb kan man ikke hente frem akademiske evalueringsmodeller og la fintfølende og ofte misfornøyde fotballspillere evaluere sine overordnete. Spillere på dette nivået har en kort karriere. Det handler om mest mulig spilletid og mest mulig penger på konto. Og store opplevelser, selvfølgelig.

Kim Ojo har blitt symbol på en form for misnøye en solid trener aldri hadde tillatt. Afrikaneren fikk muligheten i Brann etter å ha spilt i Adecco-ligaen og innfridde umiddelbart. Siden har Ojo blitt mer og mer utilpass og misfornøyd, og basert på mange av hans tullete uttalelser i media konkluderer jeg med at han er blitt større enn Brann. Oppblåst. I sin egen boble.

Jeg innbiller meg at Rekdal er så robust og tydelig at ingen er i tvil om hvem som er sjefen. Som f.eks hadde sendt Ojo på tribunen inntil han skjønte at han utelukkende er i Bergen for å score masse mål. Det er i tillegg en vesentlig forutsetning som må på plass. Ledelsen i Brann må ikke gjøre evaluering av treneren til tema. Slike evalueringer vil begrense treneren. Og ingen trener er ansatt for å score høyest på evalueringsstatistikken.

Vi er sikkert mange som ønsker Kjetil Rekdal velkommen til Bergen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.