*Nettavisen* Nyheter.

Takk Heiberg!


Gerhard Heiberg fortjener en stor takk. Uten Heiberg hadde det kanskje blitt Oslo 2022.

Vi er vitne til et olympisk selvmord


Den siste undersøkelsen som er blitt presentert viser at et flertall ikke ønsker OL i Oslo. Denne meningsmålingen ble gjennomført før Heiberg tok plass på mediescenen i Sotsji og irettesatte både utøvere og - i realiteten - det norske folk. De siste dagene har både Heiberg og IOC-medlemmene møtt seg selv i svingdøren hva gjelder selvmotsigelser.

Vi var alle stolte da Heiberg for rundt 20 år siden fikk plass i selveste IOC, og ingen kan frata Heiberg at han har gjort mye godt for OL og idretten som vår representant. Men alt har sin tid, og alt har en ende. Heiberg har kanskje sittet for lenge i IOC, og han er åpenbart i ferd med å bli kvalt av sin egen pompøsitet. Han utviser iskald distanse til viktige perspektiver, og det er tragisk å være vitne til hvordan en oppegående og høyt respektert mann som Heiberg utsletter seg selv som en anerkjent meningsbærer. Vi er vitne til et olympisk selvmord.

De som ikke ønsker et OL i Oslo har over natten fått det viktigste kortet på hånden. Motstanderne trenger ikke gjøre noe som helst, bare fortsette å håpe at Heiberg eksponerer sine meninger i tunge mediekanaler. Han som skulle være JA-bevegelsens symbol og ikon påkaller etterhvert også ved sitt blotte nærvær forargelse og skuffelse. Den olympiske ånd handler om menneskelige verdier, og hva er liksom lærdommen etter snart en uke med Heiberg i alle kanaler?

Siv Jensen sa før valget at det ville være utelukket å gi økonomiske garantier til et OL i Oslo. Siden den gang har hun blitt finansminister og verken hun eller de øvrige regjeringeskollegene kan være plaget av norsk OL-feber utover det som er konkurranse mellom verdens beste utøvere.

IOC har demonstrert hvilke verdier vi ikke ønsker å bli assosiert med.

Og skulle Heiberg bli husket for noe, må det være som mannen som sørget for at Oslo ikke fikk OL i 2022.


God helg!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.