*Nettavisen* Nyheter.

Tynn (bimbo)kritikk mot Skavlan

Fredrik Skavlan får ufortjent kritikk gjennom Aftonbladet i Sverige. Merkelappen mannssjåvinist virker malplassert og den syltynne mediesaken er basert på den kontroversielle professoren Eva Lundgren og den svenske sjefsbimboen Carolina Gynning.

Det var ikke stilig å se Gynning i Skavlan i januar. Gynning passet ikke inn i programmet, rett og slett. Skal redaksjonen ta kritikk må det være for at hun i det hele tatt bli invitert. Feil kan vi alle begå, og det har heldigvis vært få gynninger før og ingen senere.

I Aftonbladet anklager hun Skavlan for å være negativ og sarkastisk. I tillegg gjør hun dette til en mann/kvinne kamp ved å signalisere at enkelte menn tror de har rett til å trampe på oss (kvinnene). Dermed legges den røde løperen ut for Eva Lundgren, den norske kjønnsforskeren som har viet halve livet på temaet vold mot kvinner. Lundgren stempler - med mistenkelig letthet - Skavlan som mannssjåvinist, og en programleder som er mer opptatt av damens utseende og generelt sladder fra det motsatte kjønn .

Omdømmet til Carolina Gynning hadde tjent på å holde seg unna programmet. Spørsmålene fra Skavlan var gode, lune, nærgående og kritiske, men det kritiske aspektet blir ikke like synlig som hos en nyhetsreporter. Jeg satt ikke med en følelse av at Skavlan hadde vært ufin. I stedet var jeg vitne til en svensk blondine med oppblåst selvbilde og uten interessante budskap. Hennes tilstedeværelse gav umiddelbare assosiasjoner til realityserier som Big Brother og Paradise Hotel. Kanskje ikke uten grunn…

Fredrik Skavlan er den ubestridte talkshowkongen i Skandinavia. Programmene er gode fordi Skavlan ofte gjør gjestene mer interessante gjennom sin væremåte. Selv en tørr og saklig fyr som utenriksminister Jonas Gahr Støre blir ekstra attraktiv sammen med Skavlan. Gahr Støre var forresten med i samme program som Gynning. I ettertid må Gynning ha følt det som svært belastende. Noen ganger kan man være påkledd, men føle seg avkledd. Det ville være en naturlig følelse for Gynning etter programmet. Skavlan holder et høyt nivå, og Gynning er ikke skapt for slike nivåer. Skavlan prøvde å gjøre henne interessant. Som han gjør med alle gjestene sine. Gynning har ingen grunn til å føle seg fornærmet. De som har størst grunn til å være fornærmet, er alle vi som så programmet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.