Antimobbing

Mobbing er et stort samfunnsproblem. Skal vi få bukt med problemet må vi starte arbeidet allerede tidlig i skolen!

Fremskrittspartiet fremmet for rundt et år siden forslag i Stortinget om at samtlige skoler i Norge skal ha en antimobbeplan.

Skolene skal selv kunne bestemme om de ønsker et nasjonalt utarbeidet program, som for eksempel Olweus eller Zero, eller om de vil utforme et eget. årsaken til at FrP fremmet forslaget er at en slik plan vil tvinge skolens ledelse, ansatte og elever til å ta tak i problemet.

Regjeringen stemte selvfølgelig mot dette. En del av argumentasjonen var at vi ikke hadde dokumentasjon på at slike program faktisk fungerer. Men Dagbladet har nå publisert en undersøkelse som viser at antimobbeprogram fungerer, og at de gir positiv effekt på de skolene som har det.

Undersøkelsen viser det samme som vi i FrP sa for et år siden: Et antimobbeprogram bevisstgjør skolen om problemet, noe som igjen fører til forebygging. FrP forventer nå at Regjeringen faktisk ser at vi hadde rett for et år siden og at vi har rett i dag. Jeg håper regjeringen er villig til å snu, og gå inn for et så godt tiltak mot mobbing som vi kom med. Kampen mot mobbing er og bør være viktigere enn regjeringens prestisje i saken!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag