*Nettavisen* Nyheter.

Besøk Molde Sjukehus

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Fredags morgen dro vi opp til Molde sjukehus hvor vi også her fikk en omvisning rundt på blant annet kirurgisk avdeling, hvorav vi etterpå satt oss sammen for å høre informasjon om nye Molde sjukehus og hvordan tilstanden var nå. Dette var et meget interessant møte.


For det første er Molde sjukehus i elendig forfatning nå. Vi har flere firemannsrom hvor flere, ofte med ulike årsaker til sin innleggelse, må ligge sammen med tre andre på rommet. Situasjonen var slik at flere pasienter faktisk må få vite om og opplest sin diagnose med andre pasienter tilstedet i rommet. Slik får de ikke privatlivet de trenger! Samtidig har man på andre avdelinger flere korridorpasienter. Vi bor altså i verdens rikeste land, hvorav vi plasserer våre syke og nyopererte mennesker på gangen! Dette er rett og slett ikke holdbart, og jeg beundrer virkelig alt personell som jobber i denne sektoren og som arbeider for å bedre denne situasjonen hver eneste dag. Deres stå-på-vilje, som jeg ser så ofte i helse-og omsorgssektoren, er rett imponerende. De har en hverdag hvor de opplever at pengene ikke strekker til, at de ikke får lov til å operere eller gi omsorg til alle som trenger det, en hverdag hvor det er pengene som styrer, ikke folkenes behov. Hvor mye er egentlig et liv verdt spør mange. Jo, nå har vi svaret, det er verdt så mye regjeringen velger å bevilge år til år....Uverdig spør du meg! Slike institusjoner burde ikke fått et budsjett for å så gi pleie og omsorg ut etter hva de har råd til. De burde fått gitt pleie og omsorg til alle som trengte det, for å så sendt budsjettet til staten etterpå. Bare da hadde man fått en verdig omsorg her i landet!


En annen viktig problemstilling er nye Molde sjukehus. Vi har i dag et sjukehussystem hvorav staten bevilger penger til helseforetak. Internt i helseforetakene er det flere flotte, viktige prosjekter som disse pengene skal dekke. Bare i vår region har vi st.Olavs, nye molde sjukehus, oppgradering av Kristiansund sjukehus og ny barneavdeling i ålesund. ALle gode, veltrengte prosjekter. Men på grunn av dagens finansieringssystem får vi ikke bygget alle disse, uansett hvor gode de er! Fordi helseforetakene har en viss ramme og prioriter internt i denne. Så dersom du er "uheldig" nok til å bo i en region hvor sykehusene arbeider for å gi deg som innbygger et bedre tilbud ender du opp med at ingenting skjer. Dette er feil! Vi i Fremskrittspartiet ønsker å legge ned de regionale helseforetakene, og opprette et statlig helsedirektorat. Dette skal vurdere hvert enkelt prosjekt, som nye Molde sjukehus, som ny barneavdeling i ålesund, isolert! SLik vil ikke vi i vår region krige om midlene, men få disse av staten! For vi skal opprettholde den sjukehusstruturen her i fylket slik vi har det i dag, og sjukehusene skal bestå i både Volda, ålesund, Molde OG Kristiansund. Registrerer at Venstre i bystyret Kristiansund ønsker å gå for et sjukehus Molde/Kr.sund, og dette vil da havne i Molde. Jeg og Fremskrittspartiet stiller som garantist for at dette ikke skjer - vi skal ha to fullverdige sjukehus i nordmøre og romsdal!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag