RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mette Hanekamhaug

Dobbeltmoralen lenge leve

"Det er bedre med to moraler enn en" er visst en gjengs tankegang blant regjeringspartiene.

I dagens Dagbladet sier Solheim at bistand må erstattes med næring og handel. Velkommen etter! Endelig ser det ut til at regjeringen har innsett at dens forfeilede og misforståtte symbolpolitikk med høye stat-til-stat overføringer har spilt fallitt.

FrP har i mange år kjørt knallhardt på den samme linja: nei til stat-til-stat overføringer til korrupte regimer og diktatorer, ja til humanitær katastrofehjelp, vaksinasjons- og matprogrammer og nødhjelp, og ikke minst - ja til handel!

Problemet er at regjeringen nok ikke følger opp Solheims erkjennelse. De velger nok fortsatt å subsidiere norske bønder med kontantoverføringer, stenge fattige land utenfor markedet gjennom skyhøye tollavgifter og videreføre den proteksjonistiske linja.

Av en sak på dagbladet.no fremgår det at 210 mrd kroner kastes bort HVERT åR i bistandskroner. Norge er en stor bidragsyter i denne potten. Og så har Regjeringen virkelig samvittighet til å kalle oss i FrP for uansvarlige fordi vi ønsker å bruke litt mer av disse pengene til å investere i sykehjemsplasser, skolebygg, god infrastruktur og rusbehandling her i Norge?