*Nettavisen* Nyheter.

Fagdebatten

Tidligere på denne bloggen la jeg ut et youtube-klipp fra min tale under finansdebatten. Det er en debatt hvor hele statsbudsjettet debatteres. Deretter, i den perioden vi er i nå, har hver fagkomité egen debatt om sitt fagområde - de såkalte fagdebattene. Vi i kirke, utdannings- og forskningskomiteen har vår i dag.

Jeg skal i første omgang holde en 5minutter, altså et slags hovedinnlegg som kan vare i inntil 5 minutter. Deretter har jeg underveis i debatten mulighet til å ta ordet to ganger til, en gang med en talertid på 3 minutter, og den siste på kun 1. Samtidig har vi ulike statsråder som kommer hvor det gis anledning til replikker. Vet ikke hva eller om jeg skal spørre om enda.

I tidligere innlegg har jeg snakket om det gode samarbeidet og arbeidsmiljøet i komiteen, på tvers av partiene. Vi har en svært god tone, og jeg ser frem til en spennende og konstruktiv debatt. Det første året jeg var med endte debatten med at nesten samtlige innlegg hadde henvisninger til Henrik Ibsen. En kreativ måte å formidle budskapet på! I år hadde Hadia Tajik en idé om nytt "tema" for debatten, nemlig at vi skal ha matematikk-henvisninger i innlegget. Kan bli utfordrende!

Anbefaler å følge med på debatten på http://www.stortinget.no/no/Hva-skjer-pa-Stortinget/Stortinget-akkurat-na/Nett-TV/

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.