*Nettavisen* Nyheter.

Folket i arbeid - uten utdanning?

Statsminister Stoltenberg holdt i dag en redegjørelse for samarbeid for arbeid. Flere av opposisjonspolitikerne benyttet anledningen til å påpeke statsministerens fravær de siste månedene, og ønsket å minne ham om at Regjeringen svarer til Stortinget - ikke omvendt. En viktig presisering, spesielt i disse tider hvor den utøvende makten også har flertallet i den lovgivende.

Det var en veldig grei redegjørelse i den forstand at lite (les; ingenting) nytt fremkom. Det var de samme fine ordene om fellesskapet, offentlig sektor og hvor viktig egentlig alt sammen er.

Jeg bet meg merke i at Statsministeren i sitt innlegg måtte gi ros til den svært veldrevne og omstillingsdyktige offentlige sektoren vi har i Norge i dag. Lurer fortsatt på om det var NAV han siktet til?

Videre må jeg si meg veldig skuffet over særlig et element... når en skal redegjøre for utfordringene samfunnet står overfor når det kommer til å få folk i arbeid, ha lav arbeidsledighet og større yrkesdeltakelse ville det for meg falt naturlig å legge vesentlig vekt på skole- og utdanningssystemet i landet. Noe Statsministeren brukte kanskje et par minutter på. Det er skuffende at landets leder bruker så lite tid på noe så viktig som et godt og velfungerende utdanningssystem!

Til hans forsvar skal det jo sies at han i alle fall nevnte ordet frafall i sin redegjørelse. Han innrømte det samme som vi i FrP er opptatt av, nemlig at videregående utdanning ofte (ikke alltid!) er nøkkelen for mange til videre deltakelse i arbeidsliv og/eller høyere utdanning. Man ser da at dagens (og da hele regjeringens politikk de siste årene) har spilt fallitt, siden en av tre ikke fullfører vgs. Løsningen skisserte han temmelig fort; arbeide for en tettere oppfølging og en bedre yrkesopplæring.

Hva en tettere oppfølging faktisk vil si ble vel ikke nevnt med et ord. Hvordan har oppfølgingen av hver elev vært de siste fem årene med regjeringens politikk? Hvilke politiske meninger og saker må de nå snu i for å klare å reversere trenden med frafall her i landet? Og hva er en bedre yrkesopplæring?

Som sagt, meget nyttig å få med seg disse konstruktive og konkrete redegjørelsene fra Stoltenberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.