*Nettavisen* Nyheter.

Forkastelige anklager

De siste dagene har VG løftet debatten om bloggernes samfunnsansvar. Om at deres påvirkningskraft på unge jenter er så stor at en nærmest må regulere innholdet på bloggene. Dette direkte og alvorlige angrepet på ytringsfriheten er skremmende, og jeg håper at forslaget er mer en panisk og populistisk ytring i debattens hete, enn noe de faktisk mener staten bør involvere seg i.

Det som forbauser meg er det åpne spillerommet såkalte eksperter, psykologer, ernæringsrådgiver, moteredaktører og liknende nærmest har fått til å åpenlyst nesten ilegge enkelte bloggere skylden for psykiske lidelser, og spesielt spiseforstyrrelser.

Dette viser for meg en total manglende forståelse for hva denne sykdommen faktisk er og dens kompleksitet, OG en manglende respekt for alle de som lider av den. I mitt arbeid for å bli frisk har jeg vært i møte med svært mange som lider av samme sykdom, ung som gammel. Nesten utelukkende blir jeg presentert for de samme grunnene for utvikling av lidelsen; følelsen av å ikke strekke til, manglende kontroll over livsstituasjonen, oppstår på grunn av et behov for å kontrollere sine omgivelser og kropp med videre.

å påstå at dagens bloggere har skylden for at mennesker utvikler en psykisk lidelse som ofte bunner i disse elementene er for meg skammelig. Det er en skammelig enkel retorikk som ikke tjener til noe annet enn å svartmale bloggerne, og vi som lider av sykdommen opplever det som en total overforenkling av et sykdomsbilde vi ikke kjenner oss igjen i.

Jeg synes disse stemmene skal tenke seg to ganger om før de gjennom media henger ut enkeltbloggere og ilegger de ansvaret for en sykdom svært mange sliter med. Anbefaler dem heller å ha en mer konstruktiv tilnærming til problemet, se på forebygging og behandling, fremfor å bælme kampestein i glasshus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.