RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mette Hanekamhaug

Forlanger handling!

De foreløpige rapportene fra tilsynet med elevenes læringsmiljø landet over viser at kun 1 av 99 skoler ikke har brudd. Hvor mange av de 98 skolene tror du vil oppleve konsekvenser?

Tilsynet har undersøkt om skolene etterlever elevenes rett til et godt fysisk og psykososialt miljø, og regulerer således klasse-/undervisningsrom, skolebygg, sanitære forhold og mobbing. Felt som er svært viktige at ivaretas slik at elevene skal trives og ha et godt læringsmiljø. At kun én skole ikke bryter reglene som skal sørge for at dette er bra for elevene, er bekymringsverdig.

Som jeg har skrevet om i flere tidligere blogginnlegg er mye av utfordringen i dag at det ikke foreligger sanksjoner ved brudd på loven. Dette tilsynet viser det FrP har visst om og tatt til orde for lenge og gjentatte ganger, nemlig at elevenes arbeidsmiljølov ikke respekteres. Flere saker er blitt forsøkt løftet frem av elever og foresatte, og forsøkt prøvd for retten for å kjempe for rettssikkerhet og rettferdighet. Ingen av sakene har ført frem.

Dette tilsynet er det eneste "tiltaket" Regjeringen har satt i gang iløpet av nesten to år, i arbeidet mot mobbing. Nå forventer vi i alle fall at rapporten tas tak i, avvikene belyses og rettes opp i. Ikke gjennom å bestille en ny utredning, ikke ved å føre tilsyn tre år til - men å sørge for at rettssikkerheten og rettighetene til disse elevene nå styrkes og ivaretas!