Gå til sidens hovedinnhold

Hvem eier kroppen min?

Debatten om sexkjøp raser etter at en prostituert valgte å gå ut med sin historie. En debatt preget av både følelser og forakt, forståelse og fordommer. En debatt vi gjentatte ganger har erfart er tilnærmet umulig å holde på et konstruktivt nivå med en pragmatisk tilnærming.

Kjøp og salg av sex er forkastelig. Jeg finner det skittent og kvalmt, og mener det representerer et menneskesyn jeg ikke vil være kjent med. Hadde jeg hørt om noen jeg kjenner som hadde kjøpt sex hadde jeg hatt problemer med å se vedkommende i øynene etterpå. Å kjøpe en kvinne for egen nytelse er foraktelig. Likevel vil jeg kjempe for folks rett til å gjøre det.

Som FrPer og liberalist er jeg forkjemper for folks frie valg. Enkeltmenneskets valgfrihet og selvstendighet fra en styringskåt stat er for meg et viktig prinsipp. Jeg sier ikke at jeg forstår ditt valg ? men jeg respekterer det og vil kjempe for din rett til å foreta dette. Og det er derfor høstens valg blir et verdivalg, verdien av folks frihet til å velge selv.

Her kommer den ideologiske tilnærmingen til syne, nettopp gjennom å ta stilling til hvem som eier min kropp. Dersom jeg som voksent og oppegående menneske ønsker å la et annet menneske betale meg for å ha sex med meg, hvorfor skal jeg bli nektet det? Hvis du tenker over det ? hvor er logikken i at en stat, politikere, andre vilt fremmede mennesker skal bestemme over DIN kropp, ditt sexliv?

Hvem vi velger å ha sex med, hvor og om den ene velger å gi en rose, ring eller penger i etterkant av samleiet er vel utelukkende en sak mellom to voksne mennesker og har absolutt ingenting med politikk og politikere å gjøre.

I den grad de forsøker å forsvare forbudet saklig tyr de ofte til argumentasjon om menneskehandel og trafficking. Men ved å forby kjøp av sex tvinger de sexmarkedet til å gå «underground», noe som gjør det vanskeligere å kontrollere for politiet. Det skaper grobunn både for mer vold mot kvinnene, kyniske bakmenn og organisert kriminalitet, noe også de prostituertes egen interesseorganisasjon påpeker.

Jeg synes vi skal lytte til de prostituerte selv i denne debatten. La oss lytte til de som forteller om et lyssky marked tvunget under jorden som har skapt usikre forhold. La oss stige ned fra den fordømte pidestallen enkelte befinner seg på og snakke med disse kvinnene som likeverdige. La oss ikke lytte til de selverklærte feministene som kjemper mot kvinners rett til å bestemme over eget liv og kropp!

Et argument som absolutt burde klinge bra i den sosialistiske leiren er jo skatteinntektene dette kan generere dersom en får sexkjøp inn i ordnede former. De lever og ånder jo vanligvis for å alltid finne frem til nye og kreative måter å pumpe folks lommebøker på ? her er en utappet skattekilde!

Legaliser sexkjøp, respekter andres valg selv om du ikke forstår dem, og la voksne mennesker få bestemme over eget sexliv.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud