Innøvd propaganda

Jeg må innrømme at jeg begynner å bli mektig lei. Mektig lei av den innøvde, feilaktige og i noen tilfeller farlig nærme løgnaktige propagandaen til regjeringspartiene mot Fremskrittspartiets økonomiske politikk.

Vi sitter nå midt oppi finansdebatten på stortinget, og samtlige av talerne fra regjeringspartiene har angrepet FrPs skattepolitikk med «skattelette til de som har mest fra før». Gang på gang parerer vår finanspolitiske talsmann disse feilaktige påstandene med å vise til hva vi faktisk gjør i vårt budsjett. Likevel velger de ignorere dette, lukker ørene (og fornuft og forstand?) og fortsetter sine evinnelige angrep uten rot i virkeligheten.

For hva er det FrP gjør i skattepolitikken?

Jo - vi hever minstefradraget med 20 000 kroner, noe som gir 5600 kroner i lettelse per person. Er det de med 1 million i inntekt eller 200.000 i inntekt som merker dette best?

Vi hever skattefrikortgrensen fra 40 til 60.000 kroner. Er det millionærene eller ungdom og studenter som merker dette best?

Vi reduserer bilrelaterte avgifter. Er det direktøren eller alenemoren med 3 barn som må kjøres til barnehage, skole og fritidsaktiviteter som merker dette best?

Vi øker det både det årlige innskuddstaket og det totale sparebeløpet på BSU. Er det rikmannssønnen med 4 eiendommer eller studenter og førstegangsetablerende som merker dette best?

Vi foreslår skattefritt kollektiv- og treningskort. Er det bedriftslederen med privatsjåfør og treningsstudio på jobben eller den vanlige lønnsmottakeren som må ta buss/trikk til jobb hver dag som merker dette best?

Videre fjerner vi formueskatt på kun de minste beløpene, slik at eldre som har klart å nedbetale boligen slipper ekstra beskatning. Vi fjerner arveavgift slik at mine foreldre som har arbeidet hele sitt voksne liv, betalt store summer i inntektsskatt, formueskatt, eiendomsskatt med videre for lov å gi litt videre til meg og min bror uten at staten krever ekstra skatt her også.

Dette er ikke «skattelette for de rike». Dette er skatte- og avgiftslettelser som kommer de med minst til gode. Så hvorfor fortsetter regjeringen sin utdaterte, eldgamle og så til de grader motbeviste retorikk på dette området? Er det 1 - fordi de simpelthen ikke forstår hva disse lettelsene faktisk resulterer i, 2 - fordi de mener alenemødre, studenter, lavtlønnede, ungdom osv er rikinger som skal flås gjennom skatteseddelen eller 3 - de forstår, de vet, men de driter i det og forsøker bevisst spre løgner om vår politikk for å lure velgerne?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.