Gå til sidens hovedinnhold

Mobbing - ikke så viktig?

De som er blitt mobbet i barndomsårene har vesentlig større risiko for å utvikle spilleavhengighet i senere alder, melder ny forskning.

Nok en gang ser vi at et samfunnsproblem stammer fra mobbing. Nok en gang ser vi eksempel på hvordan menneskeskjebner blir ødelagt av trakassering. Nok en gang blir alvorligheten av mobbing synlig.

Da er det for meg forbausende, provoserende, skuffende og rett og slett ufattelig trist at arbeidet for forebygging og bekjemping av mobbing fremdeles står på stedet hvil.

På sitt landsmøte i helgen adresserte SV de store løftene for hva de ønsket å gjøre med skolen. Lite snakket de om hvorfor de ikke har gjennomført detet de første åtte årene, men det er en annen sak. Mobbing var ikke en prioritet. Mobbing ble ikke nevnt. Hvordan klarer en å neglisjere dette ?

Et godt læringsmiljø og trivsel er avgjørende for barnas læring. En situasjon hvor barnet opplever vold, mobbing, trakassering, sjikane eller liknende skaper selvsagt ikke trygge rammer for læring. Vi i Fremskrittspartiet mener at å forebygge mobbing bør være en fanesak både for å sikre elevenes læring, men også for å unngå de mange tragiske skjebnene en ser på grunn av mobbing.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien