Nettet - de feiges arena

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10007588

Nettmobbing er et stadig økende problem, og unge jenter er de som er mest utsatt for denne typen trakassering. Det gjelder både slibrige kommentarer fra eldre menn, forfølgelse og regelrett mobbing fra klassekamerater og venninner.

Nettet og mobbingen er her den feiges arena. Feigingene skjuler seg bak fiktive navn og falske bilder og regelrett trakasserer og mobber andre - uten hemninger. Terskelen for å kalle andre stygge ting, spre løgner eller annet er mye lavere, og flere bruker anonymiteten som en unnskyldning for å gå alt for langt. å mobbe andre er feigt. å mobbe andre anonymt er feigt. Forskjellen er bare at de som mobber på nett er så klar over at de tråkker over en grense, at det de gjør er så skammelig og feil at de må gjemme seg når de gjør det.

Vi ser alle at vanlig folkeskikk og naturlige sperrer er enda lavere på internett enn i "den virkelige verden" Hvorfor det? Hvorfor finner noen det så naturlig å være ekstra stygg i ordbruken, slenge ekstra mye dritt om andre og bevisst gå inn for å såre andre medmennesker bare fordi det er på internettet? En stygg kommentar til ei jente på 13 år på Facebook oppleves nok som like sårende og skadelig som i skolegården. Det verste er jo også at de ordene som ytres på internett vil kunne ligge der tilgjengelig til evig tid.

Nettet er et fristed. Det betyr ikke at ikke regler skal gjelde. Vi har alle krav på personvern og at våre rettigheter ikke blir krenket. FrP legger vekt på at alle har krav på en privat sfære. At enkelte feiginger misbruker nettet til å legge ut personopplysninger om andre, bilder av andre, og krenker individets rettigheter er med på å undergrave friheten vår, og bidrar til å gi den fantastiske arenaen som internett er et dårlig rykte

Jeg ber om at alle dere som er aktive her på nett, leser og kommenterer på blogger og facebook, twitrer i vei og mener mye om masse - vær forsiktige. Ikke legg igjen folkeskikken og respekten for andre med en gang du logger på nett!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag