RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mette Hanekamhaug

Noen betraktninger om Nepal

 

Nepal er egentlig et meget fint land! Det er en del fattigdom og forurensning her, og etter fire dager her har jeg vel lungene til en 60 år gammel rullingsrøyker. Men tross alt er landet nydelig. Når disen letter kan en se de majestetiske Himalayafjellenes konturer dukke frem på himmelhvelvingen, folkene er alltid blide og hyggelige og byen er sosial, liten i areal og trivelig. Det er svært lite turister her, spesielt denne tiden på året (dette mye på grunn av varmen som er her nå, som vi til de grader har fått kjenne på...:p)

Maten her er også kjempegod! Veldig Indisk-inspirert, noe som ikke er så merkelig med tanke på at landet grenser til India på tre av fire "sider", og har åpne grenser. Vi spiste lunsj i Sunsari-distriktet som var standard Nepalsk mat, med masse småretter i ulike boller, fisk og kyllding, ris, grønnskaer i ulike varianter og spennende sauser!
 


Og en annen ting jeg har likt svært godt her nede, er at vi får servert snacks til hvert eneste møte vi har vært på! Kjeks, boller, ris, drops, fruks osv. Nydelig! Samtidig har de meget god te her nede, hvorav halvparten er te, mens resten er søt-melk og sukker. Skal innrømme at den er sterk kost til og med for sukker-monsteret meg, men er meget godt i mindre mengder!

Trafikken her er derimot grusomt, og vi har egentlig bare ventet på å bli utsatt for en ulykke. Det er venstrekjøring, og bilene kjører dobbelt så mange i bredden som veien er egentlig laget for. De kjører fort, har ingen vikepliktsystem(annet enn at det største kjøretøyet har rangen) og er i det hele tatt skummelt! Har hatt en nestenulykke med en moped, og har vel snitret både traktorer, mopeder, andre biler så vel som mennesker! Jeg bodde jo på Bali et semester og tenkte at trafikken der var skummel. Men denne er mye verre! Et under at det har gått bra hittil. Bank i bordet!