RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mette Hanekamhaug

Politisk debatt på årsmøtet

Sitter som nevnt tidligere på Møre og Romsdal Fremskrittspartis årsmøte denne helgen, en årlig event som vi alle gleder oss til. Og etter en fantastisk frokostbuffèt på Rica Seilet i Molde er vi klare til politisk debatt alle mann!

Fremskrittspartiet er kjent for å ha stor takhøyde internt i partiet. Her er det ingen problem å lufte nye politiske tanker og ideer, tørre tale saker flertallet er i mot og tørre tenke nytt. Det er en partikultur jeg virkelig er stolt over å være en del av!

I den generelle politiske debatten tar vi alle opp de sakene som er viktige for oss, enten lokale enkeltsaker, generelle politiske saker, ideologiske prinsipper eller annet vi ønsker få frem. Som stortingsrepresentant har jeg 8 minutter taletid som jeg skal nytte godt :) Skal prate om to svært viktige saker for meg; skole og utdanning og justis.

Innnen skole kommer jeg til å trekke opp det jeg mener er det viktigste fokuset vi må ha i skoledebatten, de viktigste prinsippene vi må sette for å danne en av verdens beste skoler. Deretter skal jeg sette fokus på viktigheten av en fullfinansiering av fagskolene - vi kan ikke akseptere den totale raseringen av fagskoletilbudet dette fylket nå står overfor!

Videre vil jeg, i lys av den dramatiske situasjonen i ålesund (http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/more_og_romsdal/1.6950795), diskutere viktigheten med en god justispolitikk. Overfallsvoldtekter har økt med 131% de siste fem årene på landsbasis, en utvikling som er svært skremmende og som synliggjøres gjennom unntakstilstanden det nå er her i fylket. En kan ikke akseptere dette, en kan ikke akseptere at kvinner må utstyre seg med forsvarsspray og svart belte i karate for å tørre å gå ute i gatene. Her må gjøres klare tak! Fremskrittspartiet vil ha et eget avsnitt for vold og sedelighet, mer synlig politi, økt belysning i parker og bakgater, statlig finansiering av voldtektsmottak, strengere straffer og sørge for at dersom voldtekten begås av en innvandrer som venter på behandling av sin asylsøknad/på midlertidig oppholdstillatelse skal denne personen nektes opphold og sendes ut av landet.