*Nettavisen* Nyheter.

Realkapital fremfor finanskapital

Regjeringen viser gang på gang at de ikke evner å skille mellom driftsutgifter og investeringer. Dette viser den pågående finansdebatten til gangs (link til direktesendt fra salen)

Fremskrittspartiet bruker en brøkdel mer oljepenger enn regjeringen legger opp til. Det vil ikke si at vi "tapper landet" for penger, men at vi overfører litt mindre av overskuddet tilbake til oljefondet. Det viktigste er at en ikke kun ser på hvor mye penger som brukes, men hvordan de faktisk brukes!

I vårt budsjett velger vi å konvertere mer av oljepengene til realkapital i Norge enn finanskapital i utlandet. Det vil i praksis si at vi bruker mer på å investere i gode veier, jernbane, offentlige skolebygg og annen infrastruktur, i stedet for å kun investere i utenlandske aksjer. Dette er investeringer vi vil nyte godt at fremover!

Vi har større ambisjoner enn bare å administrere status quo i samfunnet. Vi vil tenke fremover, og gjøre prioriteringer som vil generere til høyere inntekt på lengre sikt. Penger brukt på skole og utdanning er ikke penger tapt, det er penger brukt til fremtidig inntektservervelse!

Alle landets bedrifter styrer etter to viktige, økonomiske prinsipper: langtidsbudsjettering og skille mellom driftsutgifter og investeringer. Da er det merkelig at landets viktigste budsjett kun har ettårig perspektiv, er blottet for forutsigbarhet og ser på krone brukt i utbetaling i form av dagpenger til arbeidsledige på samme måte som krone brukt på god vei eller flere studieplasser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag