*Nettavisen* Nyheter.

Sats på lærlinger!

Jeg har i flere tidligere innlegg på denne bloggen snakket om lærlinger. Tatt opp hvordan og hvorfor deres muligheter og rettigheter må bedres og styrkes.

Grunnen til at jeg har valgt å dedikere flere innlegg til dette temaet er at vi i Fremskrittspartiet mener en god fagutdanning er nødvendig for å møte arbeidsmarkedets behov for fremtiden. Vi trenger flere og dyktige fagarbeidere, og for å få til dette må vi heve statusen til yrkesfag, styrke kompetansen hos programfaglærerne gjennom en hospiteringsordning, sørge for mer relevant teori og praksis i utdanningsløpet - og ikke minst sørge for nok lærlingeplasser.

Det sistnevnte er en viktig faktor, da en vet at majoriteten av det alt for høye frafallet i VGS er på programfag, og fordi elevene ikke får mulighet til å fullføre utdanningen gjennom to år praksis. Derfor har vi valgt å satse betydelige midler i vårt alternative budsjett nettopp på dette formål!

Vi øker lærlingtilskuddet med 250 millioner kroner slik at flere bedrifter vil ønske og ha mulighet til å ta inn lærlinger. Slike ncentiv er viktig! Samtidig fjerner vi straffeskatten, arbeidsgiveravgiften, for den nette sum av 800 millioner kroner. Dette er ikke penger vi bruker mer enn regjeringen, men omprioriteringer fordi vi mener dette er viktig!

ANB la ut sak om dette, og den er fulgt opp av flere av landets lokal- og regionalaviser i dag http://www.siste.no/jobbmagasinet/article5823212.ece

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.